Gavekort til restauranter, caféer og oplevelser i Aarhus

 

I stedet for flere ligegyldige køkkenmaskiner, mere tøj til skabet eller endnu en creme, så foretrækker flere og flere et gavekort på en oplevelse, f.eks. til en restaurant, en café, et museum eller noget helt andet. Oplevelser kan noget, og her kan man ønske sig noget, man ikke har lavet en bestillingsseddel på. En overraskelse, som gaver i bund og grund bør være, men som de sjældent er i virkeligheden.

 

Overvej noget nyt

Hvis man elsker sushi, så vil det oplagte valg være at give et gavekort til en sushirestaurant. Men også det mest sikre og forudsigelige, da det passer til modtagerens præferencer, ønsker og smag, hvilket viser, at du har tænkt over gaven. På den måde bliver gavekortet lidt mere personligt. En del kan godt lide overraskelser og at prøve noget nyt eller noget, som man sjældent selv vil vælge og købe. 

 

Måske blot et tilskud

Nogle oplevelser koster måske mere, end man har tænkt sig at give i gave. Men det er jo tanken, som tæller, og derfor er det fair at give et tilskud til en oplevelse, og ikke hele beløbet. Generelt behøver man ikke bekymre sig om at finde den perfekte gave, da gavekortet giver modtageren valget. Den frihed skal ikke underkendes.

 

En gave er jo en gave, og ofte er det ikke god stil at bestemme, hvad modtageren skal gøre ved sin gave. Men det er jo en oplagt mulighed for selv at deltage og selv betale, da det giver muligheden for at samles omkring et måltid mad. Noget, som vi i den grad mangler i dagens travle liv. 

 

Husk, at bruge gavekortet

Det er en kendsgerning, at pænt mange købte gavekort aldrig bliver indløst. Derfor skal man være opmærksom på, om der er en udløbsdato på gavekortet. Det er vigtigt, og undersøgelser viser, at op mod 25% af alle gavekort ikke bliver indløst, da man glemmer at bruge dem. 

 

Vi har samlet dem som udsteder gavekort i Aarhus og omegn her:

 

Ingen fælles gavekort i Aarhus

Landets 2. største by mangler ikke spisesteder. Der er over 400 restauranter og caféer, og i Aarhus er der for alvor noget at vælge imellem. Desværre kan man i Aarhus ikke købe et gavekort, som kan bruges på alle spisesteder. Måske kommer det, men vi tror det næppe, da det kræver, at hele restaurationsbranchen på en eller anden måde skal samarbejde. Så man må lave sin research, før man køber gavekortet. Nogle restauranter ejes af restaurantkæder, som driver flere restauranter, og her kan man ofte købe et gavekort, som er gyldigt på alle kædens restauranter. Det giver trods alt en større valgfrihed.

 

Pas på de færdige bokse

Nogle firmaer sælger alle mulige bokse med færdige oplevelser. Det kan være en brunch på en café eller en frokost på en restaurant. Men de er meget konceptagtige, og giver ikke altid særlig stor frihed. Ud over det, så tager de firmaer, der laver pakkerne, ofte et ret højt gebyr. De, som sælger dem, skal også tjene på det, så det er en dyr løsning at købe en fin pakke fra et af de firmaer, som gør i færdiglavede gavekortpakker. 

 

Senest opdateret: 21/05/2024 06:05