Brunch i Aarhus: Se, hvor man kan få brunch i smilets by

 

Brunch i Aarhus er en jungle, hvor det er svært at finde eller bevare overblikket. Vi har samlet de brunchsteder, restauranter, caféer og andre, som med sikkerhed laver brunch i Aarhus Kommune. Vi har besøgt alle dem vi har med. Dog ændre de jævnligt på deres brunchkort, så for en sikkerheds skyld er det en god idé at tjekke deres menukort ud inden du bestiller bord. 

 

Er du på udkig efter den bedste, største, mindste, dyreste eller billigste brunch i Århus? Vi har de mest cool, rå, billige, bedste, fine, pæne, dem med udeservering og de mest nytænkende brunchsteder med i guiden her. Men også de caféer og restauranter som laver den helt store buffet med mad, cava, kaffe og drikke ad libitum. Vil du gerne selv sammensætte din brunch er der flere spisesteder som har total valgfrihed, men andre holder fast i en forudbestemt tallerken. Flere og flere er begyndt med “luksus brunch” hvor der er bobler, juice og kaffe med i prisen. 

 

Et bredt spektrum af brunch i Aarhus

Udbuddet af brunch i Århus er stort, men efterhånden også bredt. Den traditionelle og kedelige tallerken med de samme to oste, en lidt tør fabrikspølse, et stykke skinke, et æg og noget sødt ses ikke så ofte mere. Heldigvis, er der sikkert mange, der vil sige. Der er i den grad kommet fokus på brunch og der er generelt gode takter at finde.

 

Brunchen har virkeligt fået fat i aarhusianerne, og udbuddet af brunch er større end nogensinde før. Her er alt fra veganer brunch over til en fuldfed omgang amerikansk brunch. Men også overdådige brunch buffeter med de bedste råvarer. Tendensen er, at flere og flere vil skille sig ud og tage brunch mere alvorlig. Det gør, at flere restauranter og caféer laver hjemmelavet brunch på et relativt højt niveau.

 

Om det er bedste brunch i Århus, eller bare en lille traditionel tallerken er underordnet, vi har dem alle med i Brunch Aarhus guiden nedenunder:

Brunch er jo engelsk og betyder formiddagsmåltid, som er en kombination af morgenmad og frokost på dansk. Et lidt fluffy begreb som kan dække over stort set alt, som man spiser mellem tidlig morgen og til klokken er godt frokost – og nogle gange hen på eftermiddagen. De fleste har en forestilling om, hvad brunch kan være, men der er et hav af spisesteder, som gør sig umage med at udfordre begrebet med nytænkende og lækker brunch i Aarhus. Der er nok brunchsteder at vælge i mellem, og variationen er efterhånden pænt stor.

 

Hold øje med klokken, eller bestil bord

På en stor del af de spisesteder, som laver brunch, er der en tidsbegrænsning. Der er måske to eller tre seatings, og her skal man være rimelig præcis på tidspunktet. Hvis man kommer mere end 10 minutter for sent, går bordet videre til den næste i køen. En stor del at spisestederne har ikke flere seatings, og her booker man bare bord normalt, eller kommer ind fra gaden. 

 

Brunch – det rolige måltid

Mad har også noget med temperament at gøre. Det ved alle. Det hurtige måltid er blevet mere populært end nogensinde før. Tid er en knap faktor, og mange har for travlt til at nyde deres mad i et roligt tempo. Sådan er det. Et af de måltider, der skriger på ro og samtale, er brunch. Det ses tydeligt på byens mest populære brunchsteder. Her har folk god tid. Ingen hast, og man har god tid til måltidet. 

 

Er brunch blevet en slags frokost?

Det vil en del nok påstå, at den er på nogle af spisestederne i Aarhus. Med rette. For hvis man laver brunch indtil kl. 15.00 hver dag, så er det nok mere lunch end breakfast. Derfor er det altid en god idé at tjekke brunchmenuen grundigt, før man bestiller. Nogle skifter jævnligt menuen, mens andre kører med den samme altid.

 

Brunch med lune retter

For ganske få år siden var stort set alt brunch i Aarhus koldt. Måske kunne man være heldig, at der var en lun leverpostej eller en lun pølse til sit scrambled eggs. Det var så det. Sådan er det ikke mere. Flere og flere laver varme serveringer til deres brunch. Ikke kun, men tendensen er, at der kommer mere lunt eller varmt på en brunch. Der kan nævnes varme tærter, mini-burgere, æggekage, omelet, supper, mini-tarteletter, lune frikadeller, varm leverpostej, indbagt fisk, rødspættefileter, lun mørbrad og så videre.

 

Brunch er ikke nødvendigvis en billig oplevelse

Kvaliteten svinger meget på den brunch, som udbydes og serveres i Århus. Om det er hjemmelavet brunch eller færdigvarer, som serveres, er afgørende for prisen. Spændet i prisen for en brunch i Århus går fra små 80 kr. op til 395 kr., dog er bobler og andre drikkevarer med i sidstnævnte. Prisen hænger meget godt sammen med kvalitet, beliggenhed og service. 

 

Senest opdateret: 14/05/2023 07:05