Af Jan L. Pedersen,

 

Shawarma King i Aarhus C set udefra.

En af de mere oversete shawarma-barer i Aarhus er Shawarma King. Vi kommer der ofte, og er kommet der jævnligt igennem mange år.

Shawarma King åbnede i 2007 og er dermed en af de ældste af slagsen i Aarhus. De går stille med dørene og gør ikke meget væsen ud af sig. 

Forleden var jeg sammen med en københavnsk madanmelder. Han svor, at de bedste ruller laves på Nørrebro i København. Måske, tænkte jeg, men hvad vidste han om det. Men de sidste gange jeg har spist shawarma i den bydel, drattede jeg ikke ned af stolen af begejstring. Tværtimod. Nok om det.

Shawarma er streetfood i ordets bogstaveligste forstand, og den skal spises varm og helst med det samme. 

De tre kødspyd hos Shawarma King i Aarhus C

Altid lam på spyd

I København er det helt normalt, at shawarmabarer fast har lammekød på deres spyd. Sådan er det ikke i Aarhus. Desværre. Det gør Shawarma King helt unikke, da de mig bekendt er de eneste i Aarhus, der altid har lammekød på spyd.

Enkelte af kollegerne har det nogle få dage om ugen, men ellers ikke. 

Lammekød på spyd

Friskbagt brød

Brødet skal være friskbagt. Ingen seriøse bruger færdigt brød i plasticposer. Sådan er det. Shawarma King bager selv deres brød. Det holder, og det har de styr på. Det er som en velsmurt maskine, og niveauet er højt. 

Dejen til fladbrødet hos Shawarma King i Aarhus C

Leopardpletterne og tykkelsen er som taget ud af shawarma-bagernes lærebog. 

Et fladbrød til shawarma skal rulles stramt uden at revne og samtidig holde på fyld og dressing. Efter bagning hæver det til mellem tre og fem mm og skal have små luftlommer, gylden overflade og forblive blødt.

Det her var tykt nok til at kunne holde på saften fra kød, kål og dressing uden at blive gennemblødt. Perfekt. Intet mindre. 

 

Hjemmelavet dressing

Smagsmæssigt har dressingen større betydning, end man umiddelbart tror. Der var to forskellige at vælge imellem. En hvid urtedressing på ren yoghurt og en rød dressing med lidt tomatpuré, yoghurt og mayonnaise. Sidstnævnte er lidt tykkere og mere spicy. Man vælger selv, men den bruges altid til shawarmaen med kylling.

Chilidressingen var også hjemmelavet.

De hjemmelavede dressinger hos Shawarma King i Aarhus C.

Shawarma med oksekød

Den mest solgte rulle her er den med oksekød. Her er kødet i centrum. Oksen er god, og hvis man er i tvivl, så er den oplagt.

Kødet kommer direkte fra spydet, som vejer 140 kg., hvilket er en pænt meget. Der var nok kød i rullen. Det var både saftig og sprødt. 

En rulle med okse hos Shawarma King i Aarhus C. Se lige fladbrødet. Det er fuldstændig perfekt bagt.

Selve rullen med oksekød er hårdt presset. Den kan noget, og den er nem at spise. Især deres chilisauce gør det godt. Den er medium spicy. Men de giver den gerne gas, hvis du siger det. Men de har en god fornemmelse af, hvor meget chili størstedelen af kunderne vil have.  

Shawarma med oksekød hos Shawarma King i Aarhus

Shawarma med lammekød

Hvis du spørger mig, så er der en “rigtig” rulle. Den er med lammekød. Det saftige lammekød rammer en præcis balance mellem fyldig smag, diskret syre og er tydeligt krydret. Her er dyb lamme-umami for alle pengene. Der var grillsmag, og det yderste lag fik en flot sprød stegeskorpe. 

En shawarma med lam hos Shawarma King i Aarhus

Den her shawarma var af høj kvalitet, tankevækkende hvor godt den smagte. Der var godt med hvidløgsolie i den her, og det gjorde absolut intet. Lam og hvidløg hænger sammen. 

Selvom lammekød er kostbart i dag, så var der ikke sparet på det. Den mættede meget. 

Shawarma med kylling

Kyllingekød på spyd er ikke nogen let opgave at lave perfekt. Det gik an her. Men ikke mere end det. 

Kødet var kun lidt tørt. Sprødt var det ikke. Det var mørt, men smagte ikke af meget. Det gør kyllingekød sjældent. Derfor virkede deres røde dressing også bedst her. Ikke meget. Men lidt har også ret. Godt med chili løftede oplevelsen her. Den smagte godt, men ikke på niveau med de to andre. 

Hvorom alting er, så vælg okse eller lam, de var med længder bedre.

Betjeningen 

Det er kendte ansigter, man ser hos Shawarma King. De har alle været der i mange år, og er på fornavn med stamkunderne. En fordel ved et fast hold er, at maden altid er i orden og den samme. Stort set. 

Menuen hos Shawarma King i Aarhus C

Udover det, så har de også fuldstændig styr på bestillingerne. Også når der står 25 i kø og venter på deres mad. 

 

Vores vurdering
  • Shawarmaen med lammekød smagte helt forrygende godt. Mørt, sprødt og saftig. Ikke engang i København har jeg fået lam fra spyd, der smagte så godt. Shawarma King slår alle andre i Aarhus med deres rulle med lam.
  • Her er god value for money, især når man holder priserne op mod, hvad man reelt får. De er ikke nærige med deres kød. 80 kr. for en shawarma med så med fyld i er en lav pris i Aarhus. Især når den smager så godt, som den gør her. 
  • God betjening. De er hurtige, og kvaliteten er stort set altid den samme. Stabilitet tæller op.
  • Lidt flere siddepladser indendørs. Der er ofte fuldt hus. Især i de kolde måneder.
  • Brødet var friskbagt og i den helt rigtige tykkelse. Godt håndværk hele vejen igennem. Her er pænt og rent. 
  • Når doseringen af dressing rammer plet tre gange i træk, forstår man hvorfor stabilitet i køkkenet er en dyd, og ikke bare tomme ord. Ikke for lidt, og den sejlede heller ikke i dressing. De ramte den rent.
  • Rullen med kyllingekød var ikke en vinder. Kødet var for sart i smagen. Det er Shawarma King ikke ene om at lave. Men den her blev reddet af chilidressingen.

 

Der er natåbent her. Fredag og lørdag nat er der åbent til kl. 6 om morgenen. Torsdag til 4 og onsdag til kl. 3, mandag og tirsdag til kl. 2. Søndag lukker de til midnat.

Shawarma King holder et højt niveu og er umulige at komme uden om. De er et must at besøge, og hvis vi gav stjerner, ville de få fuldt hus, for deres shawarma med lammekød er uden tvivl den bedste i Aarhus, og en oplagt kandidat til Danmarks bedste.


Shawarma King

  Shawarma King ligger i centrum af Aarhus tæt ved åen og lige overfor Magasin på Immervad. Den ser ikke ud af meget udefra. En hvid facade og et par skilte med, hvad menuen indeholder. Til gengæld er den kendt for at lave velsmagende shawarmaer med kød og falafler i hjemmelavet brød med god dres…
Senest opdateret: 08/11/2025 04:11