Frederikshøj anx i Aarhus

Husker du Frederikshøj anx?

Af Jan L. Pedersen,

 

Vidste du, at en af Danmarks bedste smørrebrødsrestauranter lå i Aarhus? Måske ikke, men det gjorde den. Navnet var Frederikshøj anx. Det var en afledning af ordet anneks, som smørrebrødsrestauranten havde til huse i. Restauranten var ganske enkelt en unik perle og gæsterne kom fra hele Europa blot for at spise på Frederikshøj anx.

Frederikshøj anx valgte at lukke sidst i august 2025, da de besluttede at bruge energien på Frederikshøj.

 

Frederikshøj anx skrev selv følgende på deres Facebookside:

Kære gæster
Vi har valgt at lukke vores smørrebrødsrestaurant anx.
Det har været en spændende rejse, hvor vi har udforsket nye ideer og sat vores præg på frokost- og smørrebrødsscenen i Aarhus. Vi føler dog, at vi har gjort det, vi kunne og skulle med anx for denne omgang.
Samtidig mærker vi, at vores hjerte i endnu højere grad banker for Frederikshøj og for at drive vores Michelin-restaurant videre ud på en endnu større og længere rejse end hidtil. Vores nye ombygning gør naturligvis også, at vi synes, Frederikshøj er et særligt spændende hus at være i igen med nye rammer, der giver os lyst og energi til at løfte oplevelsen endnu højere.
Vi vil gerne sige et stort tak til alle jer, der har besøgt os, støttet os og været en del af rejsen med anx.
På gensyn på Frederikshøj!

Det var ingen ringere end Wassim Hallal fra Frederikshøj, som ejede restauranten sammen med Samia Lindschov Kjeldgaard. Hun og Wassim Hallal havde tidligere drevet F. Høj i Aarhus C. Nu var det hele samlet på adressen, hvor Frederikshøj lå, og det var en opgraderet version af F. Høj, man så på Oddervej.

Maden

Frederikshøj anx var en frokostrestaurant med smørrebrød som speciale. Det var sublim mad til en pris, som de fleste kunne betale, lød vurderingen fra en af vores madanmeldere. Det passede. Her fandtes smørrebrød på højeste niveau i Danmark.

Der var respekt for traditionerne, og smørrebrødet blev krydret med overraskelser og lavet på nogle af de bedste råvarer, der kunne opdrives.

Smørrebrødet var uden tvivl det store trækplaster, men ikke det eneste. Der var også andre retter som tarteletter, fiskeretter og desserter, hvor Wassim Hallals berømte sukkerkugler var iblandt. Derudover blev der lavet hjemmelavede chokolader af anx’ egen konditor.

Maden kunne også bestilles som takeaway, hvor prisen for tre stykker smørrebrød var 185 kr.

Prisniveau

Det var ikke dyrt for mad på det niveau. Også selvom smørrebrød normalt lå lavere i pris. Men det var heller ikke hver dag, man så så raffineret og velsmagende smørrebrød med de bedste råvarer. Set i det lys var prisen lav.

Priserne lå fra lidt over 100 kr. op til 145 kr. pr. stykke smørrebrød, og anx tilbød desuden et par fiskeretter samt nogle forskellige tarteletter til 155 kr. stykket. For de penge fik man ufattelig høj kvalitet. Der var noget for både øjnene og smagsløgene. Det var smørrebrød med et passende twist, som hverken overeksperimenterede eller overpræsterede.

Stemning

Frederikshøj havde en Michelinstjerne. Moderne og gennemført god stil var de mest dækkende ord. Indretningen var eksklusiv, og alt var gennemtænkt. Intet var tilfældigt, men på en eller anden måde følte man sig umådelig godt tilpas. Det skyldtes blandt andet et serveringsteam, der var uformelle, behagelige og ikke mindst meget professionelle. De tog værtsrollen alvorligt.

Frederikshøj anx lå i kanten af Marselisborgskoven, og her var smukt, idyllisk og fredfyldt. Der var både inden- og udendørsservering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anx

 

 

 

Nye spisesteder, madanmeldelser og insidertips - tilmeld dig nyhedsbrevet

Efter tilmelding modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Husk at tjekke både din indbakke og spammappe. Spiseguiden Aarhus lover, ikke at sende spammails.