Havregrød med ristet kokos og kanelsukker – økologisk
4 personer (to voksne og to børn)
Så er det snart weekend og dermed mulighed for at nyde en roligere morgen, hvor man har god tid til at kredse for hinanden og for børnene med en god gang nærende og smagfuld morgenmad. En god og nærende start på dagen. Selv den bedste kan løbe tør for morgenmadsideer, og man kommer let til at ty til præfabrikerede produkter, der indeholder store mængder af sukker og tilsætningsstoffer.
Her kommer vores bud på fem klassiske morgenmadshits lavet fra bunden, og som hitter hos hele familien. Der er fokus på den gode smag og ikke mindst gode råvarer, i dette tilfælde en 100 % økologisk havregrød med ristet kokos, kanelsukker og frisk frugt. Og tidsmæssigt er det hurtige, simple retter, som alle bør kunne gå til – sammen med eller uden børnene.
Ingredienser
6 dl økologiske grov-valsede havregryn
5 dl økologiske mini-mælk
5 dl vand
5 spsk. økologisk kokosmel
10 gram økologisk smør
⅓ tsk. salt
3 spsk. økologiske rørsukker
½ tsk. Økologisk kanel
Tilberedning
- Hæld gryn, mælk og vand i en gryde og kog op under omrøring
- Skru ned for varmen, når det koger, og lad det småsimre i ca. 20 minutter. Rør undervejs
- I mellemtiden ristes kokos på en pande ved høj varme. Ryst panden undervejs og pas på, det ikke bliver sort. Det har fået nok, når kokos er blevet lysebrunt og dufter aromatisk
- Skyl æblet og skær i tern. Skær bananen i skiver.
- Rør sukker og kanel sammen i en lille skål
- Når grøden har opnået en tyk sammenhængende konsistens og grynene er møre og bløde, tilsættes salt og smør. Rør rundt og tag af varmen.
Serveringstip; Al topping kan bruges efter ønske. Erstat eventuelt ristet kokos med ristede, hakkede hasselnødder eller mandler. Kanelsukker kan erstattes med en sjat sirup eller rørsukker. Frugt som pærer og soltørrede tranebær går også godt til havregrød.
Velbekomme 😊
Her er billeder af hvad vi gjorde:
LÆS OGSÅ:
Hvordan laver man pulled pork?