
Husker du Kentucky Fried Chicken i Tilst?
Selskabet bag fastfoodkæden Kentucky Fried Chicken i Danmark gik konkurs i juli. Konkursen blev en realitet, efter at en DR-dokumentar i juni havde vist, hvordan restaurantens ansatte snød med datomærkningen på kyllingekød. Tidligere ansatte forklarede over for DR, at man havde forlænget datomarkeringen på optøet kylling. Det fik Fødevarestyrelsen til at undersøge samtlige af kædens restauranter. Kontrolbesøgene kastede fire sure smileys af sig.
Sammen med de store butikskæder i Tilst lå der store fastfoodkæder. Kentucky Fried Chicken, bedre kendt som KFC, var en af dem. Kæden stammede fra USA og var blevet stiftet for mere end 70 år siden. På verdensplan havde KFC mere end 30.000 restauranter i 145 lande og specialiserede sig i at servere friturestegt, paneret kylling på forskellige måder.
Restauranten i Tilst var nybygget, men den blev aldrig særligt populær. Ofte var der kun få gæster i den store restaurant.
Den berømte kyllingkæde blev grundlagt af Colonel Sanders, og de serverede håndpaneret kylling. Når man talte om KFC, var det Buckets, man kom til at tænke på. Kylling med “Secret Recipe” med 11 urter og krydderier. KFC havde underskrevet Better Chicken Commitment (BCC), også kendt som European Chicken Commitment (ECC). Målet var at forbedre betingelserne for opdræt af kylling betydeligt.
Maden
Hos Kentucky Fried Chicken var der meget at vælge imellem og noget for de fleste. Buckets, burgere, wraps, hot wings, salat og særlige børnemenuer. Kylling var naturligvis i overvægt, og det var 100% neutral kylling, der blev kommet i frituren. Alle kyllingeprodukterne blev håndpaneret i restauranten, inden de blev stegt og serveret. Der var ikke meget hjemmelavet over maden her, men den var meget autentisk amerikansk.
Tre slags kylling
Der var tre opskrifter til kyllingeprodukterne. Original Chicken med ’Secret Recipe’, der første gang blev serveret i 1940’erne. Så var der Crispy Chicken, der var double paneret med mildt krydderi og god at dyppe. Stykkerne var saftige og sprøde på samme tid. Og så var der Hot Chicken med chilikrydderi, der gav et ekstra kick, uden at være overdøvende.
Spring køen over
Ville du gøre det nemt for dig selv, var KFC Collect værd at prøve. Du valgte din KFC-restaurant, bestilte maden til et bestemt tidspunkt og hentede maden. Det var efter sigende en succes, men mest for deres stamkunder.
Drikkevarer
Udvalget af sodavand bestod af Pepsi, Pepsi Max, 7-up og Mirinda Orange. Der var også Capri-Sonne, kildevand og danskvand, ligesom du kunne nyde en af de mange udgaver af kaffe.
Prisniveau hos KFC i Tilst
Prismæssigt var der noget for enhver smag, og det var urimeligt dyrt hos KFC. Du kunne købe en basic crunch burger for 10 kr., og så kunne du tage de større menuer og dermed betale mere. Buckets for one med 1 x kyllingestykke, 3 x filet bites, 1 x crispy og 1 stor pommes kostede 69 kr. En burger kostede mellem 45 og 55 kr., og en burgermenu med burger, tilbehør og 0,4 drikke kostede mellem 69 og 129 kr., afhængigt af hvilken burger du valgte. Wrapmenuen stod til 75 kr., og var du til salat med kyllingefilet, var prisen 65 kr. Børnemenuerne med burger eller kyllingestykker inkl. tilbehør og 0,3 L sodavand kostede 39 kr.. Generelt var det masseproduceret fastfood og kvaliteten var lav af råvarerne, og det er i det lys, som priserne skal ses i. Man fik hvad man betalte for, og der var ikke særlig god value for money, hvis du spørger mig. Men det er en smagssag.
LÆS OGSÅ:
Husker du Burgercoin i Nørregade?