Her ser vi boden som Lima Empanadas har på Nicolinehus

Husker du Lima Empanadas i Nicolinehus?

Af Redaktionen,

 

Hos Lima Empanadas lavede de latinamerikansk mad. De levede og åndede for empanadas og havde i forvejen en bod på Aarhus Street Food. Senere udvidede de med en bod i Markedshallen Nicolinehus på Aarhus Ø. Den lå midt i hallen og havde åbent alle ugens dage.

 

Lima Empanadas i Nicolinehus er nu lukket, og de har forladt madmarkedet. Måske fordi der var for få kunder til deres mad. Det vides ikke med sikkerhed, men det virker som et kvalificeret bud. Ved selvsyn en del gange, kan vi konstatere at boden ikke var særlig velbesøgt.

 

Maden

Menukortet var enkelt. Omdrejningspunktet var friskbagte empanadas. Derudover kunne man få Franciscos Chipá Cheese Balls med flydende ost, sprødt indbagt i cassavamel, samt ceviche. Der var generelt godt med smag i maden, selvom den måske var en smule ensformigt.

 

Empanadas

Empanadas er små sydamerikanske brødpakker. Hos Lima Empanadas blev de lavet fra bunden efter egne opskrifter. Man kunne vælge mellem fyld som beef, chicken, ham og cheese, feta og spinat, pulled pork, chili beef og veggie. Til empanadas var der forskellige dips som chimichurri, salsa og chili mayo.

 

Ceviche og dessert

Ceviche er en slags salat med fisk. Den findes i mange variationer afhængig af region og tradition. Hos Lima Empanadas hed den Ceviche á la Lima og blev lavet med helleflynder, lime, chili, kartofler og koriander. Franciscos Chipá med parmesan var også på menuen, og til dessert kunne man få Lima Tio Pepes leche asada, som er en slags Crème brûlée.

 

Drikkevarer

De fleste boder i Markedshallen Nicolinehus fokuserede mest på maden og ikke på drikkevarer. Her skilte Lima Empanadas sig ud. De serverede blandt andet Bedstemor Rosas friske Chicha-limonade, legendariske øl og sodavand. Der var også andre barer i hallen, hvor man kunne købe øl, vin, drinks og sodavand, men mange valgte noget, der matchede maden og havde et eksotisk præg.

 

Atmosfæren

Boden lå centralt i hallen og var nem at finde. Det var oplagt at tage en tur forbi, ikke kun for mad og drikke, men også for at se deres udvalg af krydderier, te og mel. Der var siddepladser lige ved siden af boden, men man kunne også tage maden med som takeaway eller finde plads et andet sted i hallen.

 

Prisniveau

Det var hjemmelavet mad til moderate priser. De fleste valgte tre empanadas med dip til 89 kr., mens en større portion på 16 stk. kostede 400 kr. Cevichen stod til 125 kr., og desserten kostede 60 kr.

 

Lima laver rigtig gode og friskbagte empanadas

 

Her er Lima Empanadas - Markedshallen i Nicolinehus

 

Tre friskbagte friskbagte empanadas hos Lima

 

Her ser vi boden som Lima Empanadas har på Nicolinehus

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Melværk ved Lighthouse?

 

Nye spisesteder, madanmeldelser og insidertips - tilmeld dig nyhedsbrevet

Efter tilmelding modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Husk at tjekke både din indbakke og spammappe. Spiseguiden Aarhus lover, ikke at sende spammails.