
Husker du Restaurant Unico?
Restaurant Unico lå i Højbjerg tæt på Moesgaard Museum og blev ejet af Peder Udengaard, mens hans bror, Anders Udengaard, var driftsansvarlig og køkkenchef. Restauranten lå i samme bygning, som også husede Aarhus Golf Club. Man skulle dog på ingen måde tro, at Restaurant Unico var en typisk kedelig golfrestaurant, som alt for ofte sås. Tværtimod var den nok blandt de bedste golfrestauranter i landet. Udover restaurant og takeaway havde Unico også deres eget brødudsalg.
I starten af 2024 genopstod Restaurant Unico efter en konkurs, og siden da havde det været muligt at tage plads i restauranten, der lå i smukke omgivelser med udsigt til banerne ved Aarhus Golf Club. Restaurant Unico gik igen konkurs i september 2025 og måtte lukke endegyldigt.
Anders og Peder Udengaard havde gennem en periode kæmpet med en betydelig gæld, som primært var til Told og Skat. På trods af løbende afdrag på gælden blev det vurderet af Gældsstyrelsen, at det ikke var muligt for virksomheden at afvikle denne gæld, og derfor blev virksomheden erklæret konkurs.
Maden
Menukortet kunne virke lidt uoverskueligt ved første øjekast. Men det krævede blot lidt tid at forstå det. Når det skete, var der spændende valgmuligheder, som viste, at kokkene mente det seriøst, når de sagde, det handlede om smag og håndværk. Anders Udengaard var og er en fremragende kok, som på en god dag kan matche nogle af de bedste kokke i byen.
Restaurant Unico var uden tvivl et must for smørrebrødselskere. Her fik man smørrebrød med moderne twist, men stadig i anselige størrelser. Smørrebrødet blev serveret hver dag, og der var altid 8 til 10 forskellige stykker at vælge mellem.
Tarteletterne var også værd at nævne. De var hjemmelavede, på nær skallerne, som kom fra en lokal bager. Det var nogle anselige størrelser tarteletter, de havde hos Unico.
Aftenkortet bød på klassikere som gravad færøsk laks, stegt foie gras, hummerbisque, tatar, kalvemørbrad med bearnaise eller forskellige burgere. Hos Unico var de gode til at lave temadage. Eksempelvis var der hver mandag “mandagsmuller”, som betød dampede muslinger med årstidens grøntsager, pomfritter og aioli. Det var ad libitum og kostede 111 kr.. Det var ganske enkelt et fund til prisen.
Tirsdag (hele dagen) bød på tarteletter og fadøl/vin ad libitum i to timer til 222 kr., bare for at nævne et eksempel.
Prisniveau
Det lå i mellemklassen. Det var på ingen måde dyrt at spise hos Restaurant Unico, men heller ikke discount. Pris og kvalitet hang godt sammen, og de havde af og til nogle tilbud, som for alvor var smæk for skillingen. Hjemmelavet mad koster bare mere end halvfabrikata. Sådan er det. Unico var ikke et sted som gik på kompromis med kvalitetet.
Stemningen
Man sad med udsigt til golfbanerne. Sådan var det. Der var en pæn stor terrasse i solsiden. Her var skønt, når solen var fremme. Der var en del golfspillere, som spiste og drak hos Unico, men ikke kun. Langtfra. Der kom en del lokale fra området, som elskede deres Unico. Men der kom også folk langvejs fra. Der var altid gang i restauranten, som osede af aktivitet.
Vinkort/drikkevarer
Man tørstede ikke hos Unico. Der var nok at vælge mellem. Det var ikke et stort vinkort, men det var spændende og havde en god bredde. Udover det var priserne gode. Øllet kom fra det lokale Aarhus Bryghus, og der var spændende øl på fad. Men det var meget mainstream-øl, hvilket også var det, gæsterne efterspurgte.