Selvstændige åbner streetfoodbod

3 tips til dig, der tænker på at blive selvstændig

 

Dette indhold er sponsoreret

 

Flere og flere får nok af dårlige ledere og for højt arbejdspres og vælger derfor at blive selvstændige. Hvis du også går med den slags tanker, så læs med her, hvor vi giver dig tre vigtige ting at tænke over, inden du beslutter dig for at få foden under eget bord og skabe din egen virksomhed.

 

Selvom det kan være fristende og måske også synes let, er der mange indsatsområder forbundet med at være selvstændig, og det er ikke nok at være god til for eksempel at bage brød for at starte et bageri, for som selvstændig har man mange kasketter på.

 

Er du god til at lave regnskab?

En af de ting, mange glemmer at tænke på, når man drømmer om at starte egen virksomhed er, at der skal laves regnskab. Et virksomhedsregnskab er noget helt andet end det private husholdningsbudget, og her kommer man til kort, hvis man ikke har forstand på økonomi. Heldigvis findes der programmer, man kan benytte til at lave sit regnskab i, for eksempel er regnskabsprogrammet Visma Dinero ApS, som har specialiseret sig i at gøre regnskab let og ubesværet for selvstændige, så man selv kan bruge tiden på det, man brænder for.

 

Hvordan får du fat i kunderne?

Desværre kan man heller forvente, at kunderne kommer af sig selv, så her er man nødt til at tænke på, hvordan man vil markedsføre virksomheden og få produkterne ud over rampen. I mange tilfælde kan man selv gøre meget med sociale medier, og alternativt kan man købe sig hjælp til det. Uanset om man vælger at gøre det selv eller betale sig fra det, er man nødt til at forholde sig til og sætte både penge og tid af til det.

 

Hvordan vil du bruge din tid?

Netop tid er meget vigtigt at forholde sig til, når man drømmer om at blive selvstændig, for særligt i de første mange år skal der lægges mange timer for at få forretningen godt fra start og skabe et kundegrundlag, man kan leve af. Meget tid på arbejdet betyder mindre tid til det private, og har man en familie bør man tænke sig ekstra grundigt om, inden man beslutter sig. Tiden hvor ens børn er små er kort og kommer aldrig igen, og når vi dør, er det de færreste, der ærgrer sig over, at de ikke arbejdede mere. Det kan dog sagtens lade sig gøre at have både et firma og en familie, når blot man tager sine forholdsregler.

 

LÆS OGSÅ:

Hvis du er til pizza eller pasta så tjek lige Casa Mia ud her

Golf og de gyldne øjeblikke i DP World Tour Championship