M.P. Bruuns Gade: Få overblikket over de mange spisesteder i gaden

 

M.P. Bruuns Gade er en historisk gade i Århus. Den går fra Banegårdspladsen og op til Skt. Pauls Kirken. Gaden er også kendt for Bruuns Bro, Peter Gift, Bruuns Galleri, SchweizerBageriet og på hjørnet ved kirken Slagterriget, Butleren og Søren Bruun. Ud over det, så er gaden også kendt for deres mange spisesteder og specialbutikker. M.P. Bruuns Gade er indbegrebet af Frederiksbjerg. Gaden er blevet noget cool de seneste år, hvilket gør Bruuns Gade til et livligt sted. 

 

I 2003 fik gaden Bruuns Galleri, som også har præget gaden. I dag er der 105 butikker i centeret, og det besøges af mere end 10 millioner mennesker om året. Hovedkvarteret for den gamle Århus Oliefabrik, eller i daglig tale, Oliemøllen, i M.P. Bruuns Gade blev i 2015 solgt til Arp-Hansen Hotel Group. I dag ligger det moderne hotel, Wake Up, med 315 værelser der. Det gør kun, at gaden er endnu mere besøgt, end da Oliemøllen huserede der. 

 

M.P. Bruuns Gade er i øvrigt anlagt omkring 1870, men blev først navngivet i 1875. Den er opkaldt efter cand.phil., fabrikant og folketingspolitiker Mads Pagh Bruun. Historisk set har gaden altid været en handelsgade med forretninger og virksomheder. Gaden har altid været forbindelsesgade mellem Hovedbanegården og Hans Broges Gade og Marselisborg Boulevard. 

 

Se herunder hvilke spisesteder og barer du kan finde i M.P. Bruuns Gade:

Senest opdateret: 22/03/2024 10:03