China Wok House ved åen i Århus

China Wok House lukkede efter 48 år

 

 

På Åboulevarden, med udsigt til åen, lå Aarhus’ ældste kinesiske restaurant, China Wok House. I næsten et halvt århundrede bød stedet på en autentisk orientalsk oplevelse med et stort udvalg af a la carte-retter, ad libitum chī chī chī og takeaway. Den 28. juli 2024 markerede afslutningen på en æra, da restauranten havde sin sidste åbningsdag efter 48 år i centrum af Aarhus.

 

Maden

Menukortet var omfattende og spændte over alt fra sushi og sticks til dim sum og wokretter. Der var noget for enhver smag, også vegetarerne. For de, der ønskede at tage maden med, tilbød restauranten en china box. Råvarerne var nok ikke verdens bedste kvalitet, og hver ret blev tilberedt med omhu.

 

Sticks

Der var seks forskellige sticks på menuen, heriblandt oksefilet, kylling, kammuslinger/tigerrejer, tempura laks, tempura rejer samt sticks med svampe og asparges.

 

Sushi, dim sum og wok

Sushiudvalget var imponerende, med fem forskellige menuer at vælge imellem. Dim sum-retterne omfattede sprøde wontons, små forårsruller, både dampede og stegte gaoza dumplings samt dampet kylling bao. Wokmenuen bød på ti forskellige retter, herunder signaturretten nr. 122: pekingand med grøntsager, pak choy, svampe, hoisin sauce, forårsløg og koriander samt jasminris.

 

Chī chī chī

Konceptet “chī chī chī” betød “spis, spis, spis” og opfordrede gæsterne til at dele retterne ved bordet, som det er tradition i Kina. Man bestilte løbende de retter, man ønskede, indtil alle var mætte, hvilket skabte en fælles oplevelse omkring måltidet. Men da der ofte var mange gæster i restauranten var betjeningen ofte ret langsom til at tage imod bestillingerne. Det gjorde et måltid godt kunne trække noget ud.

 

Tilbehør og dips

Tilbehørsudvalget omfattede sushiris, jasminris, tangsalat, kimchi, edamamebønner og rejechips. Af dips kunne man vælge mellem sur-sød-sauce, hoisin, chili, lime, soja eller teriyaki. Dog var det meste ikke hjemmelavet.

 

Drikkevarer

Udvalget af drikkevarer var bredt med både kinesiske vine og øl som Kirin Premium Beer og Tsing Tao, samt en række forskellige drinks, cognac, whisky og likør. Derudover var der også sodavand som den japanske Ramune og de klassiske Coca Cola og Fanta.

 

Atmosfæren

China Wok House havde en attraktiv placering lige ved åen, med siddepladser udendørs, hvor man kunne nyde udsigten over det meget befærdede område. Indendørs blev den asiatiske stemning holdt i hævd med store cafeborde og en lang sofa langs væggen. Betjeningen var relativ hurtig og venlig, hvilket gav en mere eller mindre behagelig oplevelse. De snakkede dog aldrig rigtig med gæsterne og præsenterede ikke maden.

 

Prisniveau

Priserne var moderate, og man kunne justere sin oplevelse efter budget. Wokretterne havde en fast pris på 129 kr., inklusive signaturretten Pekingand. To sticks kostede 55 kr., mens sushimenuerne varierede fra 129 kr. for vegetarmenuen til 899 kr. for den store menu.

 

Selskaber

China Wok House tog også imod selskaber og kunne skræddersy menuer til forskellige lejligheder, så gæsterne kunne nyde en unik asiatisk oplevelse. Den sidste åbningsdag i juli 2024 markerede afslutningen på en æra, men China Wok House efterlod sig et minde om kinesisk mad midt i Aarhus.

 

China Wok House set fra Clemmens Stræde

 

China Wok House ved åen i Aarhus

 

Her ser vi et menuskilt hos China Wok House i Aarhus