Husker du Burger Shack i Frederiksgade?
Burger Shack omfattede tre burgerbarer i Aarhus. De havde vundet titlen “Danmarks Bedste Burger 2018” og dengang var det med god grund. Hos Burger Shack i Frederiksgade var råvarerne nøje udvalgt og behandlet med respekt. Kødet kom fra dansk, fritgående kvæg, og det var danske velfærdskyllinger, der blev brugt.
I 2020 ødelagde kæden sit ellers gode ry på grund af en strøm af negative smiley-rapporter fra Fødevarestyrelsen. Flere af kædens dengang 13 restauranter rundt om i landet modtog kritik for utilstrækkelig rengøring og uhygiejnisk håndtering af fødevarer, hvilket førte til en betydelig nedgang i deres popularitet.
Desværre gik det langsomt ned ad bakke, og til sidst var kvaliteten ikke specielt god. Efter flere sure smileys og negativ omtale forsvandt flere og flere af kunderne.
Burger Shack i Frederiksgade lukkede endegyldigt i oktober 2024. Det var Christian Juul Tønnesen der ejede Burger Shack, hvilket han har gjort siden juni 2023.
I starten var der fokus på det lokale
Råvarerne var ifølge dem selv lokale eller så lokale, som de kunne blive, og grøntsagerne var udelukkende økologiske, mens tomaterne kom fra Holland. Burger Shack fokuserede på bæredygtighed og omfattede ifølge seneste optælling 7 restauranter i hele landet; flere var ganske givet på vej.
Maden
Kødet hos Burger Shack i Frederiksgade blev flammegrillet, og med en friskbagt bolle og økologiske grøntsager kunne man ikke gå galt i byen. Kødet blev tilberedt sous vide, før det blev varmet på grillen, hvilket ikke altid gav den bedste smag. Det var med andre ord ikke friskhakket oksekød, der blev brugt hos Burger Shack. Det skyldtes ifølge dem selv hensyn til fødevaresikkerheden, selvom andre i Aarhus sagtens kunne lave rosastegte og saftige hakkebøffer.
Burger Shacks pommes frites var hævet et lille niveau over standarden med friske kartofler krydret med italiensk ost og timian. Burger Shack tilbød desuden chicken bites og en vegansk version med en hjemmelavet, økologisk, dansk grøntsagsbøf. Maden var fastfood, og det gik pænt hurtigt at lave den. Det var vigtigt, at man selv skulle fortælle, hvordan man ønskede sin bøf stegt – afgørende, især hvis man ikke ønskede en gennemstegt bøf. Maden var efterhånden blevet standardiseret.
Atmosfæren
Man kunne læne sig tilbage og slappe af i den uformelle og rustikke stil. Det åbne køkken inviterede gæsterne til at følge med i hele turen fra bestilling til servering. Der var siddepladser både inde og ude ved træborde og bænke. Konceptet hos Burger Shack var bygget op om miljø og bæredygtighed, og derfor kunne man sætte tænderne i en saftig burger uden dårlig samvittighed. Burger Shack udvidede med lokaler på den anden side af gaden, hvor man kunne sidde og spise sin mad, hvilket var en succes.
Vin/drikke
Til burgere hørte sodavand, vand eller øl, og det var netop, hvad Burger Shack i Frederiksgade tilbød. De gængse mærker var tilgængelige til køb.
Lidt billeder fra Burger Shack i Frederiksgade: