The Burger Joint ved åen i Aarhus set udefra

Husker du The Burger Joint ved åen? 

 

The Burger Joint, en af Aarhus’ første burgerrestauranter med fokus på hjemmelavede burgere, satte dengang en ambitiøs standard for burgere ved åen. Med et koncept, der byggede på at lave alt fra bunden, blev stedet hurtigt populært og tiltrak både burgerentusiaster, turister og aarhusianere med hang til kvalitet og bedre burger end de store burgerkæder og caféerne kunne præstere. 

 

The Burger Joint oplevede stor succes og blev kendt som et af byens bedste og foretrukne steder for gode burgere. Kunder var mange af, og der var ofte lang kø hos den lille burgerjoint. 

 

Med tiden kom flere konkurrenter til, og markedet blev mere udfordrende, hvilket skærpede både konkurrencen og prispolitikken. Alligevel fastholdt The Burger Joint sin loyalitet og modtog anerkendelse fra kunder og anmeldere. Til trods for succesen lukkede stedet dog i 2019, da ejeren modtog et godt tilbud og solgte lokalerne, som blev solgt til folkene bag Bardok.

 

Hjemmelavet burger 

The Burger Joint differentierede sig ved at lave alt fra bunden. De bagte deres eget brød og fremstillede både ketchup, remoulade og dressinger in-house. Denne tilgang gav deres burgere en unik karakter og prægede menukortet med et udvalg af forskellige smagsoplevelser. Det var ikke kun kvaliteten, men også variationen og originaliteten, som gjorde, at The Burger Joint skilte sig ud. 

 

Gæsterne kunne opleve, at nogle af de hjemmelavede ingredienser var mere vellykkede end andre – men det personlige præg og håndværket gjorde altid besøget til en spændende oplevelse. 

 

High-End burgere 

The Burger Joint lancerede den 4. november et high-end burgerkoncept, som bestod af to eksklusive burgere – Surf ‘n Turf og Kokkens Efterårsburger. Disse burgere var ikke de klassiske, man ser på mange andre restauranter. I stedet blev der lagt vægt på luksuriøse råvarer og spændende kombinationer, som satte burgeren op i en helt ny klasse. Det eksklusive koncept blev serveret hver fredag, og burgerne var lavet i et begrænset antal på grund af de dyre råvarer, og dermed den højere pris. Aarhus var ikke dengang helt klar til at betale så meget for en burger.

 

Kokkens efterårsburger

var en spændende fortolkning med en 200 grams ribeye af dansk ungkvæg, der blev marineret i rødvin med hvidløg og timian, og derefter grillet hårdt for at få en intens smag og mørhed. Denne luksusbøf blev serveret i en hjemmebagt bolle smurt med hjemmelavet mayonnaise og ledsaget af et sprødt salatblad. Ovenpå bøffen blev der tilføjet en cremet sauce med østershatte, agurk, tomat, rødløgsringe og løgkompot, som tilførte en fyldig smag og en unik tekstur. Bollen, som de selv bagte, havde en god smag og en passende sprødhed, som passede perfekt til bøffen og de øvrige elementer. 

 

Kartoffelbåde og en lille skål mayo fuldendte burgeren, hvor intet var overladt til tilfældighederne.

 

Surf ‘n Turf

Her så vi de kombinerede elementer fra både land og hav på en innovativ måde. Denne burger blev bygget op med samme saftige ribeye, smurt med mayonnaise og toppet med hummerhaler, stegt i hvidløg for at tilføre ekstra smag. Rucola, agurk, tomat og løgringe gav en friskhed, som komplimenterede både bøffen og de stegte hummerhaler, og resultatet var intet mindre end en genial smagskombination. Til burgeren serverede de kartoffelbåde og som prikken over i’et et lille glas med hummerbisque – en ekstravagant detalje, som løftede burgeren til en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

Pris og kvalitet

Med en pris på 199 kr. pr. burger var det en investering, men burgerens eksklusive råvarer og de mange hjemmelavede elementer gjorde prisen berettiget. The Burger Joint gik målrettet efter at hæve niveauet for, hvad en burgeroplevelse kan være, og deres high-end koncept lagde vægt på hver eneste detalje. Alt var frisklavet, og den omhyggelige tilgang til smag og kvalitet gjorde, at gæsterne virkelig fik noget unikt for pengene.

 

De var de første der satte en ny burgerstandard

Med deres high-end burgere forsøgte The Burger Joint at udfordre det klassiske billede af, hvad en burger kan være. Mens mange steder tilbyder enten klassiske eller økologiske burgere, tog The Burger Joint skridtet videre og introducerede et koncept, der kombinerede eksklusive ingredienser med en kreativ og kompromisløs tilgang til smag. Udvalget af luksusburgere skiftede efter sæsonen, men Surf ‘n Turf var en fast favorit, som altid var at finde på fredagsmenuen, i forskellige variationer. 

 

Med deres koncept satte The Burger Joint en ny standard for gourmetburgere i Aarhus og gav byens burgerfans en ekstraordinær oplevelse, der overgik det traditionelle.

 

Lidt billeder fra The Burger Joint