A Hereford Beefstouw er en stor restaurant midt i Aarhus

Husker du A Hereford Beefstouw i Aarhus? (Lukket permanent)

 

I Kannikegade over for domkirken og Aarhus Teater lå en af byens ældste steakrestauranter, A Hereford Beefstouw Aarhus. Som navnet antydede, handlede det om kød, men ikke kun. A Hereford Beefstouw var i dag også andet end bøffer, men det var bøfferne, de fleste gæster kom efter. Restauranten holdt til tider et pænt niveau uden nogen form for krukkeri. Betjeningen var meget nede på jorden.

 

A Hereford Beefstouw lukkede i juli 2024.

 

Det handlede ikke “kun” om kød

Menukortet bød på møre og saftige bøffer for enhver smag og forskellige udskæringer samt tilbehør. Erfarne kokke stod klar ved den åbne grill til at tilberede kødet præcis, som gæsterne ønskede det. Som gæst krydsede man af på sin personlige spiseseddel og valgte alt fra udskæring, hvordan bøffen skulle grilles samt tilbehør og sauce. Sådan var konceptet.

 

Kødet hos A Hereford Beefstouw blev ifølge dem selv udvalgt med omhu for at sikre den bedste kvalitet. De udvalgte selv de dyr, som senere blev serveret for gæsterne. T-bone steak, ribeye, bøf af mørbrad eller filet var blandt de mange muligheder af godt kød. Men der var også andet på menukortet. Blandt andet kunne man få Surf & Turf med langusterhale som tilbehør til en bøf, eller lammefilet på ben, hummer fra bassin, fisk eller en grøntsagsbøf. Af forretter fandtes gravad laks, østers fra Bretagne eller carpaccio.

 

Til at komplementere kødet kunne man prøve de sprøde, gyldne og dobbeltfriterede pommes frites eller sæsonens kartofler, der varierede året rundt. Den store salatbar, som var buffet og ikke specielt indbydende, var populær.

 

Gennemført og smukt lokale

Der var stil over det. Man spiste i det gamle bryggeri og i den gamle brygkælder. Her var stilrent, og man havde udsigt til de gamle blankpolerede kobberkedler. Indretningen var smuk, og det oser af atmosfære. Det hele var holdt i et åbent miljø og med et delvist åbent køkken. Der var plads nok, og lokalerne var oplagte til at holde møder i. Møblerne var arkitekttegnede og lavet af massivt egetræ. De var smukke, og man sad godt. Akustikken og lyset fra PH-lamperne var der også styr på.

 

Udsigt til historiske bygninger

Hvis man kunne få plads ved vinduerne, var det værd at gøre. Her havde man udsigt til domkirken, Aarhus Teater og Bispetorv. Uanset på hvilket tidspunkt på dagen, man befandt sig i restauranten, var der liv i gaden og på pladsen.

 

Vine fra hele verden og hjemmebrygget øl

På vinkortet fandtes et bredt udvalg af kvalitetsvine fra hele verden, der komplementerede de forskellige bøffer. A Hereford Beefstouw importerede vin fra adskillige lande rundt om i verden – herunder Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland, USA og Australien. Vin fra områderne Bourgogne og Piemonte var særligt fremtrædende på deres vinkort. Den hjemmebryggede øl var også værd at prøve. Ellers var der pilsner, ale og specialbryg samt sodavand at nyde til maden.

 

Prisniveau

Priserne var i den høje ende, og priserne stod ikke altid mål med den mad, man fik serveret. Tiden var måske løbet lidt fra dem, og flere steak-lovers fandt andre og billigere restauranter at spise deres bøffer på.

 

 

Her er lidt billeder fra A Hereford Beefstouw i Aarhus:

Flotte klassiske møbler hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Indretningen hos A Hereford Beefstouw

 

Forret hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Snegle hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

 

Steak hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Kødet var ofte ret godt hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Dessert hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

De store øltanke hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Vinudvalg hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Indretningen hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Salatbaren hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Grillen hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

De havde et godt vinkort hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

Menukort hos A Hereford Beefstouw i Aarhus

 

A Hereford Beefstouw i Aarhus en sen nattetime