Amir’s - libanesisk mad ved åen i Århus

Husker du Amir’s – libanesisk mad ved åen i Århus?

 

I den mere rolige ende af åen i Aarhus, nærmere betegnet på Åboulevarden 55, lå den lille libanesiske restaurant Amir’s. Den lukkede i april 2020 umiddelbart efter covid-19 brød ud.

 

Man kunne kigge forbi og hente sin mad som takeaway eller tage en plads i caféen. Maden var traditionspræget libanesisk, og fyldt med smag og stemningen var nede på jorden. Det personlige og varme værtskab var af den slags man husker.

 

 

Synd den ikke overlevede krisen, da de hørte til den gruppe som lavede noget unikt ved åen i Aarhus. De var en hyldest til mangfoldigheden med andre ord.

 

Maden dengang hos Amir’s – libanesisk mad

Menukortet hos Amir’s var i sin tid enkelt. Det var delt op i singles, combos og retter. Singles er ruller. Her er tre at vælge mellem. En med falafel, salat, tomat, pickles, persille og tahini-dressing. En anden med kylling, syltede rødløg, tomat, aioli samt syltede agurker eller en med lam og grønt. Combos kommer i flere varianter. 

 

Dagens ret og appetizere

Der var også dagens ret med enten tabouleh eller fatoush. Dertil er der ris med gurkemeje, aubergine, 7 krydderier, stegt nøddeblanding, 3 stk. dolma og 1 stk. kibbeh. Også libanesiske appetizere var at finde på kortet ligesom de mange sides.

 

Øvrige retter

Her var ​​Fatteh med neutral yoghurt rørt op med tahini, salt, citronsyre og hvidløg. Hertil serverede de kikærter, ristede pinjekerner, cashewnødder og stegt lam. Det toppes dengang med granatæbler og friturestegt fladbrød. Den blev også lavet i en vegetarudgave med samme ingredienser dog uden lam. 

 

Drikkevarer

Det var ikke drikkevarer, de slog sig op på i den al for korte levetid. Her var bare diverse sodavand som Coca Cola, Fanta, Faxe Kondi samt Ayran og kildevand. Lidt tamt i forhold til deres menukort og till den etniske mad de lavede. Men sådan var det. Mange steder kommer i klørene på de store bryggerier eller vinfirmaer. Sådan er det.

 

Stemningen

De havde gjort noget ud af hyggen med mange grønne planter og også disken var flot fyldt med hjemmelavet dyppelse og salater. Meget hyggeligt og man følte ikke, at man sad ved åen i Århus, men derimod et sted i Mellemøsten. Der var 12 siddepladser indenfor – dog kunne der laves flere alt efter hvor tæt man ønskede at sidde.

 

 

Hvis man var et selskab kunne der være godt 20 personer, hvis man sad ved langborde. Udenfor var der også opstillet borde og stole med udsigten til åen – hvis man gad og se på den. Her var plads til 8 spisende gæster, som kunne benyttes, hvis vejret er til det. 

 

Det gode ved Amir’s – libanesisk mad var at det lå i den rolige ende af Åboulevarden og ikke der hvor alle turister holdt til. Det var og er bare noget helt andet at spise sin mad, hvor der er mere ro, end at sidde som sild i en tønde på en af de store caféer.

 

Prisniveau

Rullerne var med falafel, kylling eller kafta kostede dengang kostede de 49 kr., mens den med lam var lidt dyrere, og her måtte du slippe med  74 kr.. Fatteh med lam koster 85 kr. og uden 60 kr.. Den dyreste ret var lige inden de lukkede dagens ret, som fx. var ris med kylling eller kafta og tabouleh eller fattoush. Prisen var 119 kr..

Bestilte man til udbringning, er priserne en del højere, da udbringningsfirmaerne skulle have deres del af kagen. Hvis man er til eksotisk mad så tjek lige grækeren ud her:

 

 

Tjek lige den opdaterede guide til smørrebrød i Århus her:

 

Her er lidt billeder fra dengang Amir’s – libanesisk mad var åben:

Amir’s - libanesisk mad set udefra gaden af
En af retterne med falafel hos Amir’s - libanesisk mad
En af de små retter hos Amir’s - libanesisk mad i Aarhus
Vores hovedret hos Amir’s - libanesisk mad
Her er disken hos Amir’s - libanesisk mad ved åen i Århus
Udsigten til åen fra Amir’s - libanesisk mad
Indretningen var ganske hyggelig hos Amir’s - libanesisk mad

 

LÆS OGSÅ: