Anmeldelse: MIBs smørrebrød er blandt de stærkeste kort i Aarhus
Læs madanmeldelsen

Der er ikke meget, som slår god og velsmurt dansk smørrebrød til frokost. En af dem, som mestrer den opgave, er MIB, Martin Ib. Han er en af byens mest driftige (mad)iværksættere.
Vi udvalgte Trøjborg, men smørrebrød kan fås i andre af MIB’s caféer. Smørrebrødet kan spises i caféen på Trøjborg eller tages med. Prisen er den samme.
Tiderne skifter. Det gør moden inden for smørrebrød også. Det er moderne smørrebrød, vi ser her. I øvrigt ikke noget, vi ser så ofte i Aarhus. Endnu. Dog ser vi en tendens til, at smørrebrød som takeaway er i fremgang.

Vi valgte at hente smørrebrødet med hjem, men man kan lige så godt spise det i caféen.
Udødelig klassiker
Æg og rejer med dildmayo, håndpillede rejer, karse og purløg på tykt, friskbagt rugbrød med rigtig smør. Stykket så ualmindeligt godt ud. Lidt smørrebrødsplakat-agtigt.
Smagsmæssigt var det dildmayoen, der trak stikket hjem. Rejerne var store og faste i kødet og ikke slatne, som man desværre alt for ofte møder på smørrebrød.

Frokostens darling
Rødspætte med hjemmerørt kålremoulade og ærteskud på toppen. Fisken var pænt tyk. Den manglede bestemt ikke filet, og paneringen var ikke tykkere, end man rent faktisk kunne smage fisken.

Remouladen var ualmindelig god, dejligt syrlig uden at blive for meget, og der var på ingen måde sparet på den. En rigtig frokostklassiker i luksusudgave.
Rødspætte med rejesalat
Her var udtrykket mere cremet og fyldigt. Den hjemmelavede skaldyrs tomat-dressing gav både sødme, syre og et let strejf af umami, som klædte den sprødstegte rødspættefilet.
Rejerne var faste og saftige og gav stykket tydelig smag af skaldyr. Ærteskuddene på toppen tilføjede friskhed og en grøn sprødhed. En mere moderne fortolkning, der fungerede rigtig godt.

Kyllingesalat
Et højt stykke. Hjemmerørt kyllingesalat med jordskokker og æble. Det sprøde kyllingeskind, tilføjede sprødhed og god smag. Et stort og flot stykke, som er en sikker vinder. Fyld manglede der ikke. Der var masser af kyllingestykker i salaten. Moderne og ikke for fed i det.

Kokken havde været rundhåndet med kyllingesalaten.
Avocado
Det her stykke stod ikke i den klassiske smørrebrødsbog, men det var fløjtende ligegyldigt, for det smagte fremragende. Cremet avocado med sennepskorn og godt med spicy varme, sandsynligvis fra frisk chili.

Et lidt sart stykke, hvor rugbrødet til tider overtog smagen, men stadig klart værd at spise. Stykket var toppet med ærteskud, som trenden inden for smørrebrødsmode foreskriver.
Rejer på surdejsbrød
De fleste har et forhold til en rejemad. Smørristet surdejsbrød, hjemmerørt tomatmayo, rejer, citron og karse. Rejerne var pænt store. Der var ikke sparet på dem. Om Martin Ib har det sorte bælte i surdej, ved jeg ikke, men det her surdejsbrød var i sin egen klasse. At det var smørristet, gjorde kun smagen endnu bedre.

Roastbeef
Ny version med roastbeef, estragonmayo, syltede rødløg, ristede løg og friske urter. Der var fire pæne skiver roastbeef på, og de syltede rødløg beviste endnu engang, at de altid bør være på roastbeef. Estragonmayoen havde en pæn smag af estragon og var som skabt til det røde kød.

Kyllingesalat på surdejsbrød
Smørristet surdejsbrød med hjemmerørt kyllingesalat, bacon, æbler, pancettacrumble, syltede rødløg og ærteskud. Man kunne vælge mellem rugbrød og det lysere surdejsbrød, og kyllingesalaten var den samme på begge stykker. I min optik var stykket med surdejsbrød klart det bedste.

Croissant med skaldyrssalat
Krebsehaler og rejer var vendt i god creme fraiche med masser af frisk dild. Der var virkelig godt med fyld, og smagen sad lige i skabet. Den smagte rent faktisk af skaldyr, og dressingen havde et lille bid, der gav det hele noget kant.

Croissanten var sprød og blød på den rigtige måde med tydelig smag af smør. En total retrooplevelse af den virkelig gode slags. Den smagte intet mindre end forrygende godt.
- Godt og velsmagende smørrebrød. Råvarerne var af god kvalitet og især set i forhold til prisen. Vi er i toppen af den aarhusianske smørrebrødsliga, især når vi taler om takeaway.
- Det er moderne smørrebrød, men respekten for det klassiske, danske smørrebrød er intakt. En oplevelse, som var langt bedre, end vi forventede. Der var ærteskud på de syv stykker smørrebrød, hvilket måske var i overkanten.
- Her får vi god value for money. Det skal ses i lyset af, at smørrebrødet mættede godt. To stykker er mere end nok til de fleste.
- Det er høje stykker. De er visuelt flotte. Det kræver god indpakning, men det var der også her. Ikke noget med at presse smørrebrødet i højden. Tak for at tænke på denne ikke uvæsentlige detalje.
- Lidt lang kø omkring frokosttid, men sådan er det. God idé af hente sin mad før kl. 12.
- Gode tykke skiver friskbagt rugbrød. Ofte nedprioriterer man brødet i smørrebrød. Dumt, da det løfter oplevelsen med højder, hvilket var tilfældet her.
- Venlig og effektiv betjening, som vidste noget om smørrebrødet. De giver sig tid til hver enkelt kunde eller gæst. Det er prisværdigt, også selvom der kan dannes lidt kø. God service kan koste lidt tid.
Når vi taler moderne smørrebrød i Aarhus som takeaway i stil med det Adam Aamann og Hallernes Smørrebrød i København, laver. Ja, så er MIB blandt de bedste i Aarhus. Ingen tvivl. De går forrest, og det er raffinerede stykker. De er flotte og smager godt.
Priserne er gode. Rigtig gode i forhold til, hvad der er af smørrebrød i Aarhus for tiden. Vi er i toppen, når vi taler smørrebrød som takeaway. Der er vel kun en eller to andre i byen, der spiller i den liga.






