Historien om bagels
Bagels er ikke den store videnskab. En krans af gærdej, som modsat meget andet brød gennemkoges i vand. Derefter får det en tur med penslen og derefter bages. Det giver en meget tæt og tungere krumme og en til tider glasagtig skorpe. En bagel er det eneste brød, der koges, inden det bages. De bedste bagels smager fantastisk og er vanedannende.
Bagels var i tidernes morgen et jødisk småbrød. Senere blev den populær i Polen, da tusindvis af polske og østeuropæiske indbyggere i 1880’erne immigrerede til Nordamerika og tog bageltraditionen med sig derover. Den lever i USA i bedste velgående. New York er i dag kendt som et sandt bagelmekka.
Bagel er genial som take away
Varm mad skal serveres varmt, hvilket kan være en udfordring, når maden skal afhentes eller leveres. Her er bagel genial. Det serveres koldt eller med varmt brød, men det tager ikke skade af en tur i bilen eller på cyklen, og eftersom det er skånsomt pakket ind, er bagelen næsten så god som ny ved udpakningen.
Let at spise og frisklavet
Bagels har den fordel, at den er let at spise. Det kræver hverken kniv eller gaffel, men kan spises med hænderne. Det tager ikke lang tid at tilberede en bagel, men den er helt sikkert frisklavet. Hvilke råvarer, der anvendes, er op til ejerne, og det hænger gerne sammen med prisen.
Noget for enhver smag
Det gode ved en bagel er, at der næsten ikke er grænser for, hvad man kan fylde i den runde brødkrans. Her er noget for alle. Om du er veganer, vegetar, til fisk, kød eller har allergener, så er der en bagel at finde.
LÆS OGSÅ:
Panini: Den håndholdte varme sandwich i Aarhus