Find et godt brasserie i Aarhus her

 

Ordet brasserie er fransk og betyder direkte oversat bryggeri. Dog var det i meget gamle dage, og i dag er den betydning forældet. I 1870´ernes Paris udviklede tilflyttere fra Alsace – Lorraine området brasseriet til et elegant sted, hvor man fik både god mad og øl. Senere blev vinen omdrejningspunktet. I Aarhus er fællesnævneren for brasserierne, at de er uformelle, har fokus på det bedste franske mad og vine af den slags, som alle kan lide. Brasserierne er alle hyggelige, og flere af dem har meget store og spændende vinkort. 

 

De fleste brasserier i Aarhus har en steak bearnaise på menukortet. Øster, bouillabaisse eller en anden klassisk fransk fiskesuppe, tatar, størstedelen har også foie gras terrine, confit de Canard, muslinger, forskellige franske salater og fisk er der også altid. De franske kyllinger og snegle ses også jævnligt på menuerne hos byens brasserier.

 

Vi har samlet dem i Aarhus, der med sikkerhed falder ind under vores definition af brasserie. Guiden over brasserier i Aarhus finder du nedenunder, og den er altid opdateret:

 

Undersøg altid menukortet, inden du gæster et brasserie

Begrebet brasserie er desværre gået hen og blevet misbrugt – hvilket gør en del har svært ved, hvad det er for en størrelse. Og hvad er forskellen på et brasserie og en bistro? Det er ikke en nem opgave at besvare i Aarhus. Ordet bruges lidt, som man lyster, og som det passer ind. Ofte er der ikke tænkt videre over, hvad restauratørerne egentlig mener, når de åbner et brasserie. Sådan er det, og hvis man ved, hvad man vil have, så er problemet heller ikke så stort. 

 

Stemningen er generelt hyggelig og afslappet

De brasserier, man finder i Aarhus, har heldigvis samme tilgang til, at et brasserie skal være et afslappet og hyggeligt sted at være. Det lykkes til fulde. De skiller sig ud på hver sin måde, men de har meget charme og er unikke. Stemningen er afslappet, uden det bliver loose. Vi er trods alt niveauet over en bistro, og der er god betjening med fokus på værtskab. Man skal føle sig velkommen, og gæsterne forventer også, personalet ved noget om det, de laver. Der er en god stabilitet over brasserierne i smilets by. Flere af stederne er der hvide duge på bordene, og tjenerne er i hvid skjorte, akkurat som man ser det i Paris. 

 

Både klassiske og moderne franske retter

Maden på brasserier er fransk – en selvfølge. Det franske køkken er fundamentet, men ikke alle steder kommer råvarerne fra Frankrig. Det giver ikke altid mening at importere råvarerne, når de lokale producenter kan lave lige så gode produkter, når de er i sæson. Men da kvaliteten generelt er bedre i Frankrig, så er det ofte derfra, råvarerne kommer. Det er ikke kun det klassiske franske køkken, vi ser, men også i stigende eller høj grad det moderne franske køkken – som vi i øvrigt også har på en stor del af gourmet-restauranterne.