Her er garanti for en god sandwich hos Café Skytten på Tørv

Husker du Café Skytten på Tørv?

 

Café Skytten på Aarhus Ø var en af de nye food trucks på Tørv – byens hyggeligste streetfood marked. Café Skytten havde en veldreven og kendt café og sandwichbar i Hasle. I trucken på Tørv havde de taget det bedste med fra Hasle og tilsat lidt yderligere til menukortet. Café Skytten lukkede i efteråret 2023 på Tørv, mens afdelingen i Hasle lever i bedste velgående. 

 

Maden hos Skytten

På Aarhus Ø var der ikke meget café over Café Skytten. Men deres gode sandwich og bagels var de samme som i caféen. Og de var gode. Rigtig gode og ærlige. De var af den slags, som alle kunne lide. Ikke noget kompliceret, men altid frisklavet. Deres sandwich blev lavet både som varme og kolde. Men de havde også en tredje spiller med på banen her; deres crispy sandwich.

 

Fyldet. Det skulle man ikke underkende i en sandwich eller en bagel. Hos Skytten havde de kylling og bacon, laks, tunsalat, æg og rejer, skinke og ost og kalkunbryst. Brødet her var chilibrød, urtebrød, chili-cheddar bagel og sesam bagel.

 

Den varme sandwich fandtes i to versioner. En med nachos, ost og kylling og en med avocado og kylling. Brødet var enten urtebrød eller chilibrød.

 

En bagel med kylling og bacon hos Café Skytten i Hasle

 

Den sidste var deres crispy sandwich, som blev lavet i tre forskellige varianter. En med chicken og pesto, en med spicy tun og en med kalkun og pesto. De blev lavet enten i mørkt brød eller i chili/pestobrød.

 

Salad bowls var også en del af Skyttens dna. Der var en størrelse, og man kunne vælge op til syv gange grønt og to gange kød i den. Der var det samme at vælge imellem.

 

En stor salat med kylling og bacon hos Café Skytten i Hasle

 

I Skyttens lille food truck på Aarhus Ø solgte de også milkshake og softice.

 

Juice, milkshake og softice

Skytten lavede, som en af de få på Tørv, størstedelen af deres drikkevarer selv. Der var fem forskellige friskpressede juicer og fem forskellige milkshakes at vælge imellem, plus softice. Derudover var der også kildevand, sodavand og Redbull. Det var uden tvivl deres hjemmelavede juicer, som var det store hit på Aarhus Ø.

 

Betjeningen

Noget af det, som man hurtigt opdagede ved Skytten, var, at deres betjening ofte var pænt oppe i gear. De vidste, at det var de færreste, som gad vente på deres mad i mere end 5 til otte minutter. Måske 10 – 12 minutter, hvis der var vanvittig kø.

 

Menutavlen hos Café Skytten på Tørv

 

Prisniveau

Det var lavt. Ingen tvivl om det. Når man så tilsatte det, at her gik det tjept og valgfriheden med brød og indhold i sandwiches. Ja, så blev de fleste lykkelige. En kold sandwich & bagel kostede 69 kr., mens en varm sandwich løb op i 75 kr. En salatbowl med valgfrit fyld kostede 70 kr. I afdelingen for drikkevarer kostede en milkshake 52 kr., mens frisklavet juice kunne fås for 54 kr., hvilket ikke var billigt. En halv liter vand løb op i 15 kr.

 

Mere end 15 års erfaring

Café Skytten startede i 2007 og havde opbygget en fast og stor kundekreds i Åbyhøj og Hasle. De sandwich, de lavede, var i samme stil, som da de åbnede for 15 år siden. Valgfriheden var den samme, og mottoet dengang som i dag var, at en sandwich skulle være ukompliceret og nem at spise.