Historien bag cocktails
Cocktail som begreb stammer oprindeligt fra Amerika og ordet “cocktail” blev første gang omtalt i det amerikanske tidsskrift The Balance i 1806. Helt præcist, hvordan drinken opstod, er uvist, men en historie forlyder, at når baren lukkede, hældte man på en amerikansk bar sjatterne op i en keramikbeholder formet som en hane (Cock). De fattige sømænd fik drikken med og drak den dagen efter – øset fra hanens halen (tail). Dermed navnet.
Forskellen på drink og cocktail
Antallet af ingredienser, der skal bruges, er den store forskel, og så at cocktailen shakes. En drink indeholder ofte to ingredienser som fx en gin og tonic, mens en cocktail er mere kompleks. Det er den officielle forklaring, men i praksis er begrebet mere flydende. Sandheden er, at på rigtig mange steder ved de ikke, hvad forskellen på en drink og cocktail er.
Cocktail til maden
Flere spisesteder i Aarhus serveres cocktail til maden. Ikke mange. Det meste kendte sted er St. Pauls Apothek, hvor det er til alle retter de mixer cocktails, som passer til maden. Opgaven her er svær, da det kræver utrolig stor viden om smag for at ramme nuancerne i maden. På flere andre restauranter i Aarhus er det mere til desserten, man oplever det.
Udviklingen fortsætter
Smag og behag er forskellig. Og heldigvis for det. De alkoholiske drikke har udviklet sig gennem tiden, og der eksperimenteres konstant med smage og nye kombinationer. I dag finder hyldeblomst og ingefær også vej til cocktailen. På de største og bedste cocktailbarer i Aarhus, laver de selv deres signaturdrinks med ingredienser, som er selv laver. Spændende hvad fremtiden bringer!