Husker du Falafel King på Tørv?
Falafel King på Tørv var en food truck, der tiltrak folk fra nær og fjern. Den var en udløber af den større og mere kendte, Falafel King restaurant ved rutebilstationen i Aarhus, men på Aarhus Ø handlede det om det enkle og her var “kun” udvalgte retter på menukortet. Falafel King lukkede deres food truck sidst i 2023. Der kom ganske enkelt ikke nok kunder på Tørv.
Deres signaturret, de hjemmelavede falafler, var noget helt særligt. Sprøde, smagfulde og tilberedt med en præcision, der vidnede om mange års erfaring. Hvis man foretrak kød, var der også noget for enhver smag. Lam, flanksteak og kylling stod klar som alternativer.
Når snakken faldt på falafler i Aarhus, var det umuligt at ignorere Falafel King. I årevis havde de været anset som de bedste i byen. Deres falafler var ikke bare populære, de var legendariske. Med næsten 30 års erfaring vidste de præcis, hvad de lavede. Der var ingen grund til at komplicere tingene. Falafel King gjorde det enkelt og godt – og det havde de altid gjort.
Menukortet hos food trucken på Tørv var beskedent. Det var ikke som den større restaurant ved rutebilstationen, hvor udvalget var mere omfattende. Her på Tørv handlede det om at gøre få ting rigtig godt. Hver ret var nøje udvalgt og tilberedt med omhu. Falaflerne blev lavet løbende hele dagen, så man altid fik dem frisklavede. Det kunne smages. Sprøde udenpå, bløde og cremede indeni. Det var ikke noget, der kunne forceres – det krævede tid og erfaring.
Hjemmebagt arabisk fladbrød
Man kunne få ruller i hjemmebagt arabisk fladbrød. De var fyldte, men uden at være overfyldte. Gæsterne kunne vælge mellem lam, flanksteak, kylling eller falafel. Rullerne var perfekte til at tage med. Det var mad, der var skabt til at blive spist med hænderne, uanset hvor man befandt sig. Hvis man foretrak at sidde ned, kunne man bestille en bistro-tallerken. Her fik man blandet salat, sprøde pomfritter, hummus, dressing og brød, og igen kunne man vælge mellem kød eller falafel.
En af de mest populære retter var fladbrødet med grillet halloumi. Halloumi, en fast og saltet ost fra Cypern, havde en umami-smag, der ramte plet, og den blev grillet perfekt. Kombinationen af osten, salaten, hummusen og dressingen skabte en smagsoplevelse, der blev hængende. Det var enkelt, men fyldt med smag. Osten havde desuden et højt proteinindhold, hvilket betød, at man følte sig mæt og tilfreds.
Sjov og personlig betjening
Betjeningen hos Falafel King var en oplevelse i sig selv. De ansatte elskede, hvad de lavede. Ejeren, Abdu, var en energibombe. Han snakkede med alle og gik op i, at hver eneste falafel var perfekt. Han sløsede aldrig, og han forventede det samme af sine medarbejdere. Når man trådte op til vognen, følte man sig altid velkommen. Det var ikke kun mad, man købte, men også en lille snak og et smil. God service var ikke forbeholdt fine restauranter. Det handlede om at gøre sig umage, og det gjorde de her.
Prisniveau
Prismæssigt var Falafel King mere end rimelig. En rulle med falafel kostede 45 kroner, mens rullerne med kød lå på 69 kroner. Bistro-tallerkenerne kostede 99 kroner, og fladbrødet med grillet halloumi landede på 85 kroner. Portionerne var generøse. Man gik ikke derfra sulten. Rullerne var store, og de holdt ikke igen med fyldet. Det var mad, der var lavet for at mætte, og prisen afspejlede det.
Mad under åben himmel
Der var også rigeligt med plads til at sidde og spise sin mad. På Aarhus Ø var der altid otte til ni madboder samlet i det lille street food-marked. Bænke og borde stod klar under åben himmel, men hvis vejret ikke artede sig, var der også et stort telt, hvor man kunne finde ly. Det blæste dog væk i en storm. Der kom aldrig et nyt.
Det var et uformelt sted, hvor mad og mennesker mødtes. Hvis man ikke havde lyst til at spise ude, eller ønskede at undgå folkemængden, kunne man altid bestille maden hjem. De store internationale udbringningstjenester sørgede for, at Falafel King kunne komme hjem til dig.
Alt i alt var Falafel King et sted, der gjorde tingene på deres egen måde. De holdt sig til det, de var gode til, og det gjorde de uden at komplicere noget. Det var god mad, der talte for sig selv.