Norsminde havn set fra den gamle kro af

Aarhus syd er fyldt med skønne områder, aktiviteter og god mad

 

Denne artikel er sponsoreret

 

Aarhus vokser mere end nogensinde. Flere og flere søger til byen, men i weekender og ferier ønsker mange at trække stikket og tage væk fra byens larm og stress. De vil ud til roen og de åbne vidder. Det sydlige Aarhus har netop dette. 

 

Norsminde

Blot 20 km fra Aarhus centrum ligger Norsminde. Et naturskønt område med å, fjord og hav. Norsminde er et lille fiskerleje, der er hyggelig i næsten al slags vejr. I sommerperioden lægger både og skibe til ved den historiske kaj i den lille havn ved indsejlingen til Norsminde fjord. På kajen går børnefamilier, turister, sommerhusgæster, unge som ældre par, der nyder den skønne natur og den friske luft eller slår et smut forbi ishuset. 

 

Flere spisesteder

I Norsminde er der gastronomi på flere niveauer, ishus og fiskebutik. Der gøres brug af lokale leverandørere og dermed lokale råvarer. Her er noget for alle, uanset om man er en person eller et firma med 130 ansatte. 

 

Gourmetophold og fester

Norsminde Kro er et af de store trækplastre i området. Især Norsminde Kros gourmetophold er populære. Et udflugtsmål for de lokale og turister. Kroen, der er fra 1693, og udover gourmetophold byder den på kroophold, afholder bryllup, konfirmation og har møde- og konferencelokaler.

 

På madsiden har Norsminde Kro, Brasseriet, der i uformelle og historiske rammer serverer a la carte retter til frokost og aften. I sommerperioden er den store træterrasse populær. Hos Restaurant Près  serverer de retter fra øverste hylde med en skiftende menu og fokus på sæsonens råvarer. Det er blevet populært at holde arrangementer på kroen ligesom i gamle dag, hvor gæsterne samles på kroen til diverse fester som julefrokoster. Kræver det en overnatning eller et ophold, er der også råd for det. 

 

Fiskehus ved vandkanten

I første parket til vandkanten, ligger Norsminde Fiskehus, der er  et kombineret spisested og fiskebutik. Her kan du nyde fiskeretter og kolde drikke på terrassen, mens børnene fanger krabber fra krabbebroen.   

 

Det aktive liv

Det vandrelystne folk ses gerne på længere vandreture langs indsejlingen til fjorden. En cykeltur rundt om fjorden sørger for gode udsigtsspots over fjorden og gennem et fredeligt, landbrugspræget område, der også kan ses fra både og kajakker fra fjorden.

 

Vejen dertil

Det kan være svært at tage sig sammen til en længere køretur, når meget ligger lige foran døren i de større byer. Men en tur til det sydlige Aarhus er værd at tage sig tid til. I bil tager det små 30 minutter fra Aarhus C og de offentlige transportmidler kører også derud. 

 

LÆS OGSÅ:

Hvorfor betaler man for en gratis anmeldelse?