Udeservering er en selvfølge
På halvdelen af Frederiksgade er der udendørsservering. Ikke kun i sommerhalvåret, men rent faktisk det meste af året. Flere af barerne har varmelamper ude. Her sidder man godt, og pladserne er især attraktive for rygerne. Når vejret er godt, kommer spisestederne med, og stort set alle i Frederiksgade har udeservering. Det giver noget liv og stemning til gaden, som uden tvivl er en af de hyggeligste i Aarhus. Mangfoldigheden længe leve. En anden ting ved gaden er, at dem, som bor der, ikke er hys med støj fra de mange restauranter og barer. Det gør, at der ret ofte er liv i gaden i de sene nattetimer.
Et åbenlyst potentiale
Gaden er blevet attraktiv efter en del år med tilbagegang. Før var det en udbredt shoppinggade. Dengang var konkurrencen med Strøget stor. Sådan er det ikke mere, og nu er det ikke butikkerne, som Frederiksgade er kendt for. Nuvel, de er der da, men det er klart oplevelsesforretningerne, som trækker folk til. Der er i dag en del, som bør fremhæves, når talen falder på Frederiksgade. En af dem er A+ Siam Sushi, Tir Na Nog, Panenka, Oops, Dauphine, Brasserie Belli, Kowloon, A-Part vinbar og Burger Shack.
Historien om Frederiksgade
Det er en af de gamle gader i Aarhus, som vi har med at gøre. Gaden har ligget der siden 1400-tallet, men fik først navnet, Frederiksgade, i 1824 opkaldt efter Kong Frederik den 6. Grunden var, at kongen var inddraget i en fornyelse af den gamle Brobjerg Port. Som tak til kongen for sit besøg fik den nye port navnet, Frederiks Port, og deraf blev Frederiksgade født. I de senere år har der været en del diskussioner om, hvordan gaden skal udvikle sig, og selvom politikerne ikke helt er enige om fremtiden i gaden, tyder alt på, at den “nye” Frederiksgade er rigtig set. I så fald der kommer flere restauranter og beværtninger til, vil det uden tvivl trække endnu flere folk til gaden.