Karma Sushi i Frederiksgade set udefra gade

Husker du Karma Sushi i Frederiksgade?

 

Sushi, hvor der var tænkt over tingene, var, hvad sushirestaurant, Karma Sushi, i Frederiksgade var kendt for. I hvert fald hvis man spurgte ejerne. Det var meget bevidste om de var gode. Karma Sushi holdt til i Frederiksgade 83. De lukkede i 2022 efter endnu en konkurs

 

Restaurantkæden blev grundlagt i 2007 og serverede i følge dem selv højkvalitets fusionssushi. Her mødes det japanske og skandinaviske, og der var noget for både dine smagssanser og øjnene. Maden anrettede på rustik keramik, der sammen med den varme belysning og det minimalistiske udtryk skabte god karma. Det var muligt at spise i restauranten eller tage sushien med som takeaway. Karma Sushi i Aarhus blev desværre aldrig den helt store succes, og kunderne valgte i højere grad A+ Siam Sushi eller Sota Sushi hvis de skulle give den gas med sushi. 

 

Maden

Menukortet var pænt stort. Her var noget for alle, og man kunne blive udfordret. Det var langt hen ad vejen spændende mad de lavede. Man kunne starte med snack så som tun tacos, derfra kunne man vælge en forret som sprød laksesalat eller den imponerende kaviar, karma selection 25 g. oscietra kaviar. Så var der sashimi som tempurahummer 1/1 eller sashimi herring plate samt rolls og nigiri.

 

Setmenuer

Med setmenuerne kunne man komme rundt i menukortet, og smage på forskellige retter. Signaturmenuen var den største af menuerne og med god variation. Her serveres duet af laks og trøffel, tempurahummer, pocheret æg, avocadocarpaccio med jomfruhummer, Karma selection 25 g. Oscietra kaviar, nigiri samt Douglas menu 32 stk.. Der er også en menu for kødelskere. Japansk bøf setmenu er navnet og er ​japansk bøf lavet af Striplon og serveres med kraftig okseglace med japansk koji. Veganerne er der også tænkt på i den veganske setmenu, ligesom børnene kan vælge mellem to menuer. 

 

Tilbehør og onsdagsmenu

Karma Sushi gjorde noget ud af tilbehøret til sushien. Der var hjemmelavede wasabi, syltet gulerod, to slags ingefær, svampepocheret kombutang samt hjemmelavede soja. Hver onsdag kørte Karma Sushi med en onsdagsmenu med 28 stykker, som skiftede hver uge. Det trak lidt gæster lidt, da prisen var holdt nede.

 

Vin/drikke

Der var vin, asiatiske øl, sake samt soft drinks. Ikke det helt store udvalg, men det var nu ganske fint til de fleste.

 

Stemningen

Her følte man sig godt tilpas. 100 siddende gæster var der plads til i to plan hos Karma Sushi. Man sad godt, ikke alt for tæt med afdæmpet belysningen og en relativ god akustik. Ikke jorden bedste, men bedre end mange andre steder. Indretningen var designet af Henning Larsen arkitekter fortalte betjeningen ofte. Det var et stilrent lokale med god smag. Betjeningen var for det meste ​​sød og smilende. De var til stede ved bordene og fik noget fra hånden. De vidste dog ikke meget om maden og slet ikke om sushi, men det var ikke nemt at få gode medarbejdere dengang. 

 

Prisniveau

Det var ikke billigt at spise hos Karma Sushi. Tværtimod var priserne høje, og alt for høje i forhold til andre lignende sushi-restauranter. Til gengæld var du sikret veltilberedt mad og kvalitet. Den veganske menu for en person var billigst og kostede 329 kr., mens den store signaturmenu for to til tre personer kostede 1.699 kr..

 

LÆS OGSÅ:

Er du til italiensk mad, så tjek lige Basso ud her

Husker du dengang The Lazy Wombat lå i Ceresbyen?