Madklubben Grill ved åen i Aarhus

Husker du Madklubben Grill på Åboulevarden?

Af Redaktionen,

 

 

Madklubben Grill lå på solsiden af Åboulevarden midt i Aarhus, i de lokaler, som tidligere husede Castenskiold, hvor mennesker og vand strømmede forbi. Det var lillebroren til Madklubben, som lå i den gamle Toldbod. Restauranterne var unikke og lignede ikke hinanden. Manden bag var Anders Aagaard. Han var kok, iværksætter og havde i den grad fingeren på pulsen. Med over 10 restauranter i Aarhus, må man sige, at Anders Aagaard så et hul i markedet på den aarhusianske restaurantscene.

 

Madklubben Grill bød på storby-vibes, dansk design, hjemmelavet mad og god, ligetil betjening til priser, hvor de fleste kunne være med. Lokalerne ved åen var ret rå, og der var masser af udendørs siddepladser. Madklubben Grill var også åbent til frokost nogle dage, og når solen var fremme eller vejret var godt, var de udendørs siddepladser yderst populære.

 

Vigtig info: Man havde kun bordet i 2 timer og 15 minutter, hvilket ofte var lidt for kort tid. Men sådan var det, og siden er der kommet rigtig mange andre restauranter i Aarhus med på det koncept.

 

Mad for alle

Maden var inspireret af retter fra hele verden med et hav af grønne retter, kødretter samt syndige sides. Menukortet var à la carte, men der var også en 3-retters menu og grillens favoritmenu. Søndag formiddag var der brunch i den store og mere spændende ende af skalaen.

 

Grillen var omdrejningspunktet. Herfra blev alt tilberedt, lige fra andebryst, lammeculotte og hummer til cheeseburger og ribeye af sydamerikansk, græsfodret steak med brændte løg og urter. Der var også tatar, og til vegetarerne var der risotto, Tom Kha Gai eller stegte wontons.

 

Vin/drikke

Udvalget var stort. Faldt valget på vin, havde Madklubben Grill et vinkort med vine fra store dele af verden i forskellige prisklasser. Vinmenuer var også en mulighed. Der var også et godt udvalg af øl, cocktails, kaffe, spiritus og sodavand. Især vinene hos Madklubben Grill var sympatisk prissat, hvilket nok skyldes de havde mange restauranter og var gode til at købe ind.

 

Stemningen

Lokalerne var flotte, og indretningen var indbydende, med danske arkitekttegnede stole, og rummet var indbegrebet af den gode danske stil, enkel og nordisk inspireret. Der var højt til loftet, behagelig akustik og vinduer med udsigt til åen. Der var plads til 140 spisende gæster indenfor, og udenfor var der 100 spisepladser, som var attraktive, når den mindste solstråle tittede frem. Betjeningen havde et smil på læben og god viden om både mad og vine.

 

Prisniveau

Priserne var venlige mod tegnedrengen. Man fik meget for pengene. Tre retter med valgfri forret, hovedret og dessert kostede 300 kr., og Grillens favoritmenu kostede 260 kr. Ønskede man vinmenu, skulle man betale 260 kr. ekstra. Det gode var, at man kunne vælge at give den ekstra gas via tilkøb. Vinene kostede fra 65 kr. for et glas og 250 kr. for en flaske. Dyrt blev det først, hvis man gik ombord i kælderkortet – og relativt set var det faktisk heller ikke dyrt.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek Albert – Cafe & Sandwichbar ud her:

Pinds Cafe i Skolegade:

Pustervig – det brostensbelagte torv