Mamma’s i Aarhus C

Husker du Mamma’s ved Frue Kirkeplads?

 

Madklubbens italienske restaurantkoncept, Mamma’s, var i sin tid beliggende ved Frue Kirkeplads i Aarhus. De havde specialiseret sig i at kreere populære italienske livretter. Det var et sted for alle, der elskede italiensk mad. Desværre lukkede Mamma’s sine døre i slutningen af august 2023, og nu er der en anden restaurant taget over lokalerne. Også fra Madklubben-koncernen. Et bud er, at Mamma’s vist aldrig blev succes i Aarhus som ejerne håbede på. Derfor lukkede de og lavede et nyt koncept. 

 

Lidt en fusion af to restauranter

Inspirationen til Mamma’s havde været samlet fra to andre italienske restauranter, nemlig Frankies i Mejlgade og Tony’s i København. Disse var Mamma’s “sønner”, og de bidrog til den unikke atmosfære. Restauranten havde en hyggelig og indbydende atmosfære, der appellerede til både børn og voksne. Man havde altid følt sig hjemme der, og det på en meget afslappet måde.

 

Betjeningen havde ikke været kendt for deres hastighed, men de havde altid været venlige og imødekommende. Restauranten havde ikke ligget i øjenfaldende omgivelser; man skulle virkelig vide, hvor den lå for at finde den. Mamma’s fokuserede på italiensk mad og “la famiglia” – det vil sige, at det handlede om at samles omkring et godt måltid.

 

Maden hos Mamma’s i Aarhus

Når det kom til maden, havde Mamma’s tilbudt et skarpt og fokuseret menukort, der appellerede til hele familien. Køkkenet havde specialiseret sig i italienske klassikere. Der havde altid været et udvalg af snacks som trøffelkroketter og bruschetta, samt antipasti i form af minestrone og meatballs.

 

Lidt mad hos Mamma’s i Aarhus

 

Pasta-afdelingen havde inkluderet lækkerier som Cacio e pepe, black truffle carbonara og lobster-spaghetti. Pizzaerne var varieret fra salami til gedeost og kartoffel eller burrata. For dem, der ønskede lidt mere, havde der også været et udvalg af sideorders og desserter.

 

Mamma’s i Aarhus

 

Maden var tilberedt med masser af kærlighed og passion. Råvarerne havde været nøje udvalgt for at matche de klassiske, italienske opskrifter. Det fik vi i hvert fald at vide, når vi spurgte ind til råvarerne. 

 

Prisniveauet

Det var rimeligt for de fleste. Der havde altid været et tilbud på tre retter til 300 kr., og hvis man ønskede ubegrænset vin, havde det kostet yderligere 150 kr. Pizzaerne lå på omkring 135 kr. stykket, og pastaretterne omkring 150 kr. Der havde også været en festmenu kaldet Mamma’s feast, der inkluderede otte delevenlige småretter til 350 kr., plus 200 kr. for en vinmenu.

 

Hvad drak man hos Mamma?

Drikkeudvalget var solidt med et godt udvalg af både hvid- og rødvine. Derudover havde der været et begrænset udvalg af øl samt sodavand. For dem, der ønskede noget mere festligt, havde Mamma’s også tilbudt en række flotte cocktails.

 

Atmosfæren

Stemningen i restauranten havde været familiær. Omgivelserne havde været hyggelige med stearinlys på bordene og afdæmpet musik i baggrunden. Betjeningen havde været jordnær og imødekommende, selvom de ikke altid havde været de hurtigste.

 

Som en ekstra lille gimmick havde restauranten tilbudt noget særligt for børnene. De havde kunnet tegne deres egen pizza, som køkkenet derefter kreerede så godt de kunne. Disse tegninger blev hængt op på væggen, så børnene kunne finde deres personlige pizza ved deres næste besøg. Hvis de ellers kom igen. 

 

Hvem ejer Madklubben?

Madklubben er en dansk restaurantkoncern stiftet af Anders Aagaard i 2007. Koncernen har vokset sig stor og har i dag mere end 40 restauranter på tværs af hele landet. Visionen bag Madklubben var at skabe en restaurant, hvor man kunne få god mad til fornuftige priser i smukke omgivelser. Målet var at gøre det muligt for alle, uanset baggrund, at nyde en god restaurantoplevelse uden at bekymre sig om regningen.

 

Anders Aagaard’s motivation var, og er nok stadigvæk, at skabe en madkultur i Danmark, hvor folk også går ud og spiser på en almindelig tirsdag i januar, en tid hvor restauranter ofte var tomme.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Mackie’s Pizza & Cantina i Aarhus?