Husk lige at tjekke, om der er en udførlig instruktion med
Restauranterne og kokkene, som laver nytårsmenuer, er yderst opmærksomme på, at maden skal lykkes derhjemme. Hvis ikke giver det badwill, og de får helt sikkert ikke bestillinger til næste år.
Kokke tænker ikke altid på, hvor dårlige mange af vi almindelige mennesker egentlig er til at lave mad. I det daglige laver kokkene jo mad til gæsterne, og de er bedøvende ligeglade med os amatører og alle dem, som tror, de ved alt om mad. Men det er de ikke, når deres mad afhænger af, at vi amatører kan finde ud af at komme i mål med deres mad og måske ligefrem give dem ros.
Maden, som laves til nytår, er for de fleste steders vedkommende lavet, så det “næsten” ikke kan gå galt, hvis man følger instruktionen. De mest ambitiøse har sågar lavet videoer over, hvordan man tilbereder det sidste af maden.
Kvalitet og priser hænger sammen
Prisspændet på nytårsmenuer ud af huset er stort i Aarhus. Men som med alt muligt andet, så hænger prisen sammen med kvaliteten af mad, man får. Er det en omgang fra det nærmeste supermarked, man får, så er prisen og kvaliteten typisk ikke særlig høj, og det er smagen måske heller ikke. Derimod, hvis man går all in og bestiller en 7-retters nytårsmenu fra en af byens michelin-restauranter, så er både pris og kvalitet i top.