En troværdig rettesnor i vildnisset
I Danmark er Det Økologiske Spisemærke en valid og troværdig rettesnor, for hvem der bruger økologiske råvarer og hvor meget. Det tager dog ikke hensyn til, om råvarerne er lokale eller kommer fra den anden side af jorden. Det er Økologisk Landsforening, som står bag det Økologiske Spisemærke, som er en gratis statskontrolleret mærkningsordning gældende for alle spisesteder.
Det Økologiske Spisemærke findes i tre forskellige udgaver. Der er guldmærket med 90 – 100% økologi, sølvmærket med 60 – 90% økologi og bronzemærket med 30 – 60%. Det er et seriøst og troværdigt mærke, som nok er den bedste rettesnor, hvis man efterspørger økologisk mad.
Det er altid en god idé at spørge ind til, hvad der bruges af økologiske råvarer. Især, hvis man er på et spisested, hvor der ikke er nogle af spisemærkerne, men man siger, man bruger økologiske råvarer.
LÆS OGSÅ: