
Husker du Ombord i Jægergårdsgade?
En helt igennem afslappet, men seriøs restaurant, der lå i en af byens mest attraktive og besøgte gader; Jægergårdsgade. Hos Restaurant Ombord slog man ikke alt for langt ud med armene, men serverede sikre klassikere med et tvist og fra et overskueligt menukort. Ombord var et populært sted på Frederiksbjerg, hvor der ofte var fuldt hus og en særlig stemning, der trak både lokale og besøgende til.
Ombord blev solgt og overtaget af nye ejere den 1. februar 2025.
Maden
Ombord stod for god mad, og menukortet var sammensat af passioneret kokke. De serverede klassikere med et tvist, der overraskede. A la carte skiftede efter årstiden, men der var faste retter som Ombords carpaccio af oksemørbrad og rødbederimmet laks. Der var seks hovedretter at vælge mellem, heriblandt dagens friske fangst, bøf bearnaise og Ombords oksekødsburger samt desserter.
Brunch
Lørdag, søndag og på helligdage serverede Restaurant Ombord brunch, hvor der var to menuer på fire retter og en brunchtallerken at vælge imellem. Fra buffet kunne der købes ad libitum kaffe, te og mousserende vine. Alt kunne også købes i kop eller glas.
Spis inden 19
Skulle man i teater eller biografen, stod Restaurant Ombord klar med en 3-retters menu sammensat af Ombords køkkenchef. Det eneste, man skulle gøre, var at være færdig med middagen senest kl. 19.00 og betale 275 kr. for menuen.
Drikkevarer
Vinkortet bugnede af gode bobler, hvid- og rødvine, og mange af dem blev serveret på glas. Ros for det. Ellers var der øl på fad og flaske, sodavand, hjemmelavet saft samt kaffe/te.
Prisniveau
Generelt fik man meget for pengene her. En god pris og ikke mindst gode råvarer. Maden var i orden og spækket med smag. Forretterne kostede mellem 100 og 130 kr., mens hovedretterne lå mellem 180 og 360 kr.
Stemningen
Ombord hed tidligere RarBar. Det var en café, før stedet blev omdannet til en restaurant. Hyggen fra caféens tid var der stadig, men nu med et stilrent og charmerende touch inspireret af franske bistroer. Møblerne var en blanding af klassisk træ og mørke nuancer, og de små borde med stearinlys skabte en intim atmosfære. Stemningen var uformel og livlig, med en let summen af samtaler og lyden af vinglas, der blev løftet i skål.
Man sad tæt, og snakken gik gerne mellem bordene – præcis som på en klassisk parisisk café. Når solen skinnede, eller vejret bare var nogenlunde lunt, var der udeservering, og pladserne i solsiden var særligt eftertragtede.
Betjeningen
Betjeningen var venlig og nærværende. Personalet kendte deres menu og vine godt og gav gerne anbefalinger, uden at det føltes påtaget. Der var en afslappet, men professionel tilgang, som gjorde besøget til en behagelig oplevelse – uanset om man kom for en hurtig frokost eller en lang aften med god mad og vin.