Restaurant Stockfleth
På havnen i Ebeltoft ligger Restaurant Stockfleth, hvor man sætter pris på lokale råvarer, bæredygtighed og velsmag. Restauranten er kendt vidt og bredt for de gode fiske- og skaldyrsretter, men også deres frokostretter. Deres råvarer og bundsolide kokkehåndværk kan smages. Restaurant Stockfleth er blandt de mest velbesøgte restauranter i Ebeltoft. Stemningen er lig den man finder i på havnen i Skagen, dog i mindre målestok. Her er maritimt på den hyggelige måde og udsigten til de gamle blå fiskekuttere er nostalgisk.
Maden
Restauranten på havnen koncentrerer sig om klassikere som østers, hummerbisque, muslinger, stjerneskud, kaviar på blinis, pariserbøf, stegt kalvelever (sjældent man ser det på en restaurant i DK) og bøffer af ribeye og mørbrad. Alt er hjemmelavet. En selvfølge her. Menukortet skifter efter sæsonen, men der er nogle klassiskere som er på hele året.
Prisniveauet
Her betaler man både for køkkenets høje kvalitetsniveau og den betagende udsigt fra restauranten. Til frokost serveres to slags sild og en fiskefilet for 188 kr.. Det er en rigtig god pris. Om aftenen begynder forretterne ved 100 kr., hovedretterne ligger på 198 – 325 kr.. Vinkortet er fortrinsvis fransk med indslag fra Sydafrika, Australien og New Zealand og ligger generelt i niveuaet 250-600 kr.; mousserende vine begynder ved 464 kr.. Enkelte vine serveres glasvis. Øllet kommer fra Ebeltoft Gårdbryggeri.
Stemningen hos Stockfleth
Stockfleth arbejder med de fem grundsmage og tænker dem ind i retterne, så intet er tilfældigt. Det er beliggenheden på havnen i Ebeltoft heller ikke; her er lys og luft og en smuk udsigt til over Ebeltoft Vig. Udeservering, når vejret tillader det, og masser af parkeringsmuligheder. En maritim perle på den gamle havn. Betjeningen optræder venligt, imødekommende og kompetent.
Betjeningen
Nu er vi i Ebeltoft. De kan noget med betjening uden for de store byer. Det er en tendens, at man uden for storbyerne sætter de en ære i at gæsterne er tilfredse. Der er en oprigtighed over arbejdet. Det føler man med det samme som gæst.
Mad ud af huset
Restaurant Stockfleth laver over takeaway. Flere af retterne er de samme som er på menukortet i restauranten. De holder hele vejen hjem, og er en sikker vinder. Af retter kan nævnes stjerneskud, pariserbøf, fish `n chips og steak af entrecoté.
LÆS OGSÅ: