Husker du Rice take away – og hvornår den lukkede?

Tordenskjoldsgade 63, 8200 Aarhus N

I Tordenskjoldsgade på Trøjborg lå en lille asiatisk takeaway ved navn Rice take away. De var opmærksomme på interessen for sund kost og havde fokus på stærkt, smukt og sundt mad. Er hverdagen travl, og ville du stadig have et fornuftigt måltid, så var Rice take away en god løsning. Du blev mødt med smil og imødekommenhed, og betjeningen var helt ufattelig effektiv, så du fik hurtigt din mad med dig hjem. Det var en lille perle, hvor der altid var mange kunde.

 

Rice take away lukkede i efteråret 2022 midt i krisen efter en hård Covid-19 periode. Ejerne drev forretningen i 16 år på adressen. Desværre vil rigtig mange sige, og især stamkunderne var kede af det. Deres mad kostede ikke alverden, og så smagte det godt. 

 

Maden

Hos Rice take away var de inspireret af det asiatiske køkken med friske råvarer og grøntsager. En del stamkunder mente de laver bedre asiatisk mad end man fik i Asien. Måske en overdrivelse, men maden var god og sund. Her var et nemt og overskueligt menukort med 5 forretter og 8 hovedretter. Det var let at forholde sig til. 

 

 

Forretterne bestod af mini forårsruller med grøntsagsfyld og sur-sød sovs, indbagte kyllingestykker, kryddersaltede ribben, indbagte rejer eller honningmarinerede kylligevinger. 

 

Ikke de store valgmuligheder

De fleste hovedretter var med ris og en enkelt ret var med nudler. Af kød var kylling det foretrukne, men der var også retter med oksekød og svinekød. I alle retterne var der desuden grøntsager samt forskellige saucer til. Ligesom styrken kunne variere alt efter, om du var til stærk eller mindre stærk mad. Hovedretterne havde navn efter asiatiske lande som Thailand, Japan, Vietnam og Kina. Signaturretten var Rice special med svinekød, kylling og oksekød og masser af blandede friske grøntsager samt Soya. Retten blev serveret med ris.

 

Stemningen hos Rice take away 

Rice take away lå i stueetagen. Et par trin op og du trådte nærmest ind i køkkenet. Her blev du taget godt imod. I det åbne køkken kunne du følge med i tilberedningen af maden. Betjeningen var usædvanlig høflig og hurtige til at lave maden. Der var styr på tilberedningen og bestillingerne.

 

Prisniveau

Det var billigt at hente mad hos Rice take away. Portionerne var pænt store, så du bliver mæt for få penge. Samtlige forretter kostede 20 kr.. Hovedretterne kostede 65 kr. for nudler med kylling eller chicken fried rice. De øvrige hovedretter stod til 85 kr..

 

 

Senest opdateret: 08/11/2022 06:11