Husker du, den nu lukkede, Restaurant Reel i Nørre Allé?
Madstilen var nordisk- og franskinspireret hos Restaurant Reel, der lå på hjørnet af Nørre Allé og Norsgade, lånte gerne fra resten af verdenen. Adressen var mere præcis Nørre Allé 16. Den måtte dreje nøglen rundt sidst 2022, da de ikke formåede at få gæster nok. Det var René Vind Nicolajsen, Anaëlle Tims Macé og Simon Nielsen, som ejede Restaurant Reel sammen. De åbnede restauranten i maj 2021, så de nåede godt halvandet år, inden de måtte dreje nøglen og lukke.
Det var de unge og kreative, men dog erfarne personer Anaëlle, Simon og René, der stod bag og førte deres livsdrøm ud i livet. Synd det ikke gik, for stedet var godt. Restauranten var hyggelig og stemningen uformel. Som de sagde: “Ingen nonsens. Højt til loftet. Det er helt reelt.” Paceringen i enden af Guldsmedgade var også velvalgt, og der burde have været stamgæster nok.
Maden hos Restaurant Reel
Menukortet var småt, men også godt på flere måder, og der var plads til udskiftning. Maden var enkel og petit, men skarp, og de tog udgangspunkt i de råvarer, der var i sæson. Noget de fleste restauratører jo sagde dengang, og stadigvæk siger.
Menuen rummede snacks, forretter, hovedretter samt en 4-retters menu. I sommerperioden var der snacks som østers og fuglekvidder med kartofler og grønne jordbær. Forretterne var fx pighvar eller slethvar med hestebønner og grillet citron eller tatar med marv, lang peber og rødbede. Som hovedret var der tre muligheder: Sortfodsgrismed spidskål og rabarber, skærising med grillede ærter og hyldeblomst eller havtaske med minimajs og muslingesauce. Desserterne bød på en osteservering eller et par søde retter.
Vin/drikke
Der var plads til forskellige vine, og vinkortet udviklede sig konstant, fortalte ejerne. Vinene var nu meget mainstream og velkendte. Her var noget fra store dele af verden og alt fra orangevin til bourgogne. Der var få bobler, hvidvin og rødvin på glas. Specialøl fra Ribe Bryghus og nøje udvalgte cocktails var også at finde i drikkekortet, ligesom der var læskedrikke som sodavand og hjemmelavet saft samt kaffe og te. Så udvalget var der ikke noget at komme efter Hos Restaurant Reel.
Stemningen
Det var noget huleagtigt over restauranten med de sorte vægge, lofter, gulve og møbler. Kun de store vinduer ud mod Nørre Allé og de lange nougatfarvede gardiner brød de mørke farver. Her er hyggeligt. Tonerne i højtalerne var disco – måske ikke ligefrem noget alle gæster brød sig om. Der var højt til loftet – bogstavelig talt. De sætter pris på det uformelle. Der måtte gerne grines højt og spises lidt for meget. Køkkenet var åbent, så man kunne følge med i, hvad der skete både der og i den travle Nørre Allé. Foran restauranten stod et par borde og stole, hvorfra man også kunne nyde lidt af maden og lidt vin. Blev det for koldt, kunne man tage et af tæpperne, der hæng på stolene, over dig. Betjeningen var nede på jorden og smilende og tog sig gerne en snak med gæsterne ved bordene.
Prisniveau
Hos Restaurant Reel var der tænkt over maden, og de havde fokus på sæson og råvarer. Det kostede, men pris og kvalitet hang godt sammen. De var ikke dyrere end andre lignende steder, men heller ikke billigere. Forretterne kostede mellem 109 og 139 kr., mens hovedretterne stod til mellem 179 og 199 kr.. Valgte man deres 4-retters menu, var prisen 399 kr., og med vinmenuen måtte man slippe med 275 kr. oven i prisen. På vinsiden var der priser, hvor de fleste kunne være med. De fleste vine kom var en af landets store vinkæder, og der var ikke den helt store spænding at finde på vinkortet hos Reel. Sådan var det, men det var givetvis ikke derfor de lukkede.
LÆS OGSÅ:
Elio Filippino – vinmageren i Piemonte
Bliv underholdt af Lars Godbersen til dit næste event