Husker du Shawarma City i Åbyhøj?
På Silkeborgvej i Åbyhøj lå Shawarma City, en fastfood- og takeawayrestaurant, der tilbød mere end blot den velkendte shawarma. Navnet indikerede, at shawarma var i centrum, men menukortet overraskede med et bredt udvalg, herunder bowls, pita og burgere.
Restauranten lå bekvemt over for Arbejdernes Landsbank og var en del af en række hyggelige fastfoodsteder langs Silkeborgvej. Ud over det var der alt for mange spisesteder som laver samme slags mad som de gjorde hos Shawarma City.
Shawarma City lukkede i sommeren 2024. Deres levetid varede i seks måneder, hvilket ikke var længe. Idéen og kvaliteten af maden ramte ikke lige det behov for spisesteder, som var i Åbyhøj.
Maden
Shawarma City var kendt for sit hjemmelavede brød, der blev bagt frisk i ovnen hver dag. Sammen med deres egenproducerede dressinger bidrog dette til en smagsoplevelse, der var over gennemsnittet. De durumruller, som restauranten specialiserede sig i, blev lavet med et groft brød, inspireret af Killer Kebab i København. Det var lidt specielt at melde ud, og kvaliteten var ikke meget lig Killer Kebab, tværtimod.
Kødet, som ofte var sprødt oksekød fra spyddet, kunne suppleres med grillet lam eller oksefilet, hvilket gav gæsterne mulighed for at vælge deres favorit. Det var kun i starten af kødet blev lavet på et spyd. Da der ikke kom så mange kunder som ejerne troede, så stoppede de med at lave kødet på spyd. Det kunne vist ikke betale sig.
Lammekødet fik på gode dage ros og blev betragtet som værende af høj kvalitet, men det solgte desværre ikke så meget, så til sidst kunne man slet ikke købe lammekød hos Shawarma City.
For dem, der ønskede et vegetarisk alternativ, tilbød Shawarma City hjemmelavede falafler og halloumiost. Sideretterne bestod af klassiske fastfoodtilbehør som pomfritter, kyllingestykker, chili cheese tops og mozzarella sticks, hvilket gav endnu flere valgmuligheder til ethvert måltid. Intet her var hjemmelavet.
Atmosfæren
Selvom Shawarma City ikke var særlig stor, var den godt indrettet og havde plads til omkring 18 siddepladser i det lille lokale. Lokalet var lyst og pænt, og den åbne køkkenstil gjorde det muligt for gæsterne at se og dufte maden blive tilberedt, hvilket skabte en autentisk og hjemlig atmosfære. Den venlige og imødekommende betjening bidrog yderligere til stedets charme.
Personalet sørgede ofte for at spørge ind til, om maden smagte godt, og var relativ gode til at snakke med gæsterne, hvilket skabte en uformel og hyggelig stemning. Der var en del gæster, som hang ud og snakkede på flere forskellige fremmedsprog. De købte vist ikke så meget, men man fornemmede at de hørte til her.
Prisniveau
Priserne hos Shawarma City var meget rimelige. Med priser fra blot 69 kr. for en shawarma, kunne man blive godt mæt uden at skulle betale en formue. Det gjorde stedet særligt attraktivt for både studerende og familier, der ønskede mad til en overkommelig pris. Prisen og kvaliteten hang meget godt sammen.
Drikkevarerne var uden alkohol
Shawarma City holdt sig til de klassiske drikkevarer som sodavand, Cocio og juice. Alkohol som øl og vin blev ikke serveret, hvilket også var en af årsagerne til, at der var så få gæster.
Let at parkere
For mange af Shawarma Citys kunder spillede parkering en vigtig rolle, især når det kom til takeaway. Åbyhøj havde den fordel, at der stadig var masser af gratis parkeringspladser, både langs Silkeborgvej, på sidegaderne og ved de nærliggende supermarkeder. Det gjorde det nemt for kunderne at hente deres mad uden besvær.
Udbringning
Selvom Shawarma City fokuserede på at levere relativ frisklavet mad, som bedst blev spist hurtigt efter tilberedning, tilbød de også udbringning gennem forskellige platforme, hvilket måske ikke var en smart beslutning. Det var dog vigtigt at bemærke, at maden, især de varme retter som shawarma, ikke nødvendigvis var bedst, hvis de lå for længe i en termopose. Bowls var dog en undtagelse, da de også kunne spises kolde. Men udbringning af den slags mad er generelt ikke noget god idé.
Lidt billeder fra Shawarma City i Åbyhøj
LÆS OGSÅ: