Mere end “bare” en tapas
Samlet set kendetegner spansk mad en sanselig oplevelse af smag, duft og farve, der hylder landets rige historie, kultur og geografi. Fra de travle gader i Barcelona til de rolige landskaber i Andalusien tilbyder spansk mad en uendelig række smagsoplevelser, der glæder både sanserne og sjælen.
Olivenolie er hjertet i spansk madlavning og bruges rigeligt i alt fra stegning til dressinger og dip til brød. Spanien producerer nogle af verdens bedste olivenolier og værdsætter dem som en vigtig del af sin kulinariske arv. Churros, friturestegte dejstænger, serveres ofte med varm chokoladesauce og er en populær spansk dessert eller snack, der tilfredsstiller enhver som kan lide søde snacks.
Øl, vin, vand eller måske sherry?
Når det gode måltid serveres, følger drikkevaren naturligt med som den tro følgesvend. Der er mange muligheder at vælge imellem, når det kommer til tapas. De traditionelle nydere ser kun et glas sherry for sig, men i virkeligheden er udvalget bredt og inkluderer alt fra let, ung rødvin, rosé og hvidvin til cava, øl eller mousserende vin. Der er et sjovt ordsprog, der siger, at drikkevaren skal komme fra samme sted som maden, så Hola y Salud!