Hyggelig sommeraften hos Spiselauget på Godsbanen

Husker du Spiselauget på Godsbanen? Det hedder i dag GODS

Af Jan L. Pedersen,

 

På Godsbanen lå Spiselauget. Et uhøjtideligt fristed midt i byens kreative miljø. Restauranten er der stadigvæk. Den hedder GODS i dag, og har et andet koncept. Spiselauget var et hotspot for kreative ildsjæle og iværksættere, hvor over 100 entreprenante virksomheder havde hjemme. Spiselauget servicerede både husets interne brugere og byens borgere med enkel og velsmagende mad. Det var råt i sit udtryk og indretning og med fokus på socialt samvær. Spiselauget blev efterhånden kendt for deres gode idéer, velsmagende mad, egen import af vine, nytænkning på flere planer og ikke mindst sympatiske priser. 

 

Maden hos Spiselauget

Spiselauget havde mange års erfaring med økologiske råvarer, og køkkenet var altid nysgerrige efter, hvad sæsonen bød på af lokale råvarer. Vi havde med et nordisk moderne brasserie at gøre, hvor maden var enkel og velsmagende med fokus på økologi, bæredygtighed og kreativitet. Brødet var frisk- og hjemmebagt, råvarerne så vidt muligt lokale, og maden var moderne i sit udtryk. Kokkene ramte bredt, og her var mad, som alle kunne lide.

 

Morgenmad og brunch

Cafékortet mandag til fredag bød på morgenmad som fx hjemmebagt surdejsbolle med skinke og ost, yoghurt med kompot eller croissanter. Hver lørdag og søndag var der brunch på menuen. Man kunne vælge mellem den klassiske eller den pescetariske. Man kunne også gå ombord i brunchbuffeten, hvor man selv valgte, hvad og hvor meget, man ønskede. 

 

Frokost og aften

Til frokost var der sandwich med kød, fisk eller vegetar, salater eller dagens lune ret. Om aftenen kørte de 6 eller 9 serveringer. Menuerne kunne laves pescetarisk og vegetarisk. Man kunne også vælge a la carte. Menukortet var her overskueligt med to forretter, to hovedretter, lidt snacks og en dessert.

 

Vin og drikkemenu

Vinene importerede de selv fra egen koncerns vinimport firma, MasVino Vinimport. Maden til aftenkoncepterne kunne skylles ned med husets hvid- og rødvin, fadøl, cocktail, hjemmelavet iste, citron lemonade, sodavand, alkoholfri øl- og vin samt isvand. Det var ad libitum i to eller tre timer. Vinene var overraskende gode til prisen og havde stor bredde. Der var også fad- og flaskeøl, drinks, soft drinks samt kaffe/te.

 

Prisniveau

God mad til fornuftige priser, hvor alle kunne være med. Aftenens 6 serveringer med drikke ad libitum kostede 395 kr.. De 9 serveringer stod til 495 kr.. En sandwich eller stor salat til frokost betalte du 65 kr. for, mens den klassiske weekendbrunch stod til 165 kr..

 

Det rå look

Spiselauget formåede at skabe en stemning, der var nede på jorden og uhøjtidelig. Lokalet var råt og rustikt. Det på trods var det hyggeligt, afslappende og nærværende. Her var ikke noget snobberi, og heller ikke hipstertjenere, der gik i selvsving over at høre sig selv fortælle om en vin. Her mødtes kunstnere af alle slags med erhvervsfolk, studerende og nysgerrige forbipasserende.

 

Arrangementer

Spiselauget afholdte et stort antal arrangementer, workshops, koncerter, konferencer, møder og private begivenheder. Om sommeren kunne du finde Spiselauget på diverse festivaler, madmarkeder og koncerter.

 

Der er altid mange gæster hos Spiselauget, selvom spisesteder er kæmpestort

Stole og borde hos Spiselauget

Så er der dømt kødd hos Spiselauget på Godsbanen i Aarhus

Mere morgenmad hos Spiselauget på Godsbanen

Brunchpølser hos Spiselauget på Godsbanen

Buffeten hos Spiselauget på Godsbanen

Salaten hos Spiselauget på Godsbanen

Lidt mad hos Spiselauget i Aarhus

Mangfoldigheden lever i bedste velgående på Godsbanen

Æg og rejer jos Spiselaugets smørrebrød ad libitum

Gårdhaven hos GODS på Godsbanen

Lidt blandende retter hos Spiselauget

Nye danske asparges hos Spiselauget

Indretningen hos Spiselauget

Her er der sliders hos Spiselauget i Aarhus

Vinbaren hos Spiselauget

Menutavlen hos Spiselauget

Mindre servering hos Spiselauget på Godsbanen

Jordbærkage hos Spiselauget på Godsbanen

Tærte hos Spiselauget på Godsbanen

Lidt kød i tomatsauce hos Spiselauget på Godsbanen

Gulerødder hos Spiselauget på Godsbanen

Osteserveringen hos Spiselauget på Godsbanen

Vores dessert hos Spiselauget på Godsbanen