
Husker du Spiselauget på Godsbanen? Det hedder i dag GODS
På Godsbanen lå Spiselauget. Et uhøjtideligt fristed midt i byens kreative miljø. Restauranten er der stadigvæk. Den hedder GODS i dag, og har et andet koncept. Spiselauget var et hotspot for kreative ildsjæle og iværksættere, hvor over 100 entreprenante virksomheder havde
Maden hos Spiselauget
Spiselauget havde mange års erfaring med økologiske råvarer, og køkkenet var altid nysgerrige efter, hvad sæsonen bød på af lokale råvarer. Vi havde med et nordisk moderne brasserie at gøre, hvor maden var enkel og velsmagende med fokus på økologi, bæredygtighed og kreativitet. Brødet var frisk- og hjemmebagt, råvarerne så vidt muligt lokale, og maden var moderne i sit udtryk. Kokkene ramte bredt, og her var mad, som alle kunne lide.
Morgenmad og brunch
Cafékortet mandag til fredag bød på morgenmad som fx hjemmebagt surdejsbolle med skinke og ost, yoghurt med kompot eller croissanter. Hver lørdag og søndag
Frokost og aften
Til frokost var der sandwich med kød, fisk eller vegetar, salater eller dagens lune ret. Om aftenen kørte de 6 eller 9 serveringer. Menuerne kunne laves pescetarisk og vegetarisk. Man kunne også vælge a la carte. Menukortet var her overskueligt med to forretter, to hovedretter, lidt snacks og en dessert.
Vin og drikkemenu
Vinene importerede de selv fra egen koncerns vinimport firma, MasVino Vinimport. Maden til aftenkoncepterne kunne skylles ned med husets hvid- og rødvin, fadøl, cocktail, hjemmelavet iste, citron lemonade, sodavand, alkoholfri øl- og vin samt isvand. Det
Prisniveau
God mad til fornuftige priser, hvor alle kunne være med. Aftenens 6 serveringer med drikke ad libitum kostede 395 kr.. De 9 serveringer stod til 495 kr.. En sandwich eller stor salat til frokost betalte du 65 kr. for, mens den klassiske weekendbrunch stod til 165 kr..
Det rå look
Spiselauget formåede at skabe en stemning, der var nede på jorden og uhøjtidelig. Lokalet var råt og rustikt. Det på trods var det hyggeligt, afslappende og nærværende. Her var ikke noget snobberi, og heller ikke hipstertjenere, der gik i selvsving over at høre sig selv fortælle om en vin. Her mødtes kunstnere af alle slags med erhvervsfolk, studerende og nysgerrige forbipasserende.
Arrangementer
Spiselauget afholdte et stort antal arrangementer, workshops, koncerter, konferencer, møder og private begivenheder. Om sommeren kunne du finde Spiselauget på diverse festivaler, madmarkeder og koncerter.