Kvalitet og dyrevelfærd vinder frem
Langt de fleste restauranter, som har oksesteaks på menukortet, går op i kvaliteten af det kød, de serverer for deres gæster. Engang kom det bedste kød fra USA, men sådan er det langt fra i dag. I Danmark har vi fremragende kødkvæg, som sagtens kan konkurrere med det amerikanske og australske. Det danske kød er ofte lokalt, og man kan se dyrevelfærden, og da det ikke skal transporteres over lange afstande, er det alt andet lige mere bæredygtigt.
Steak frites er et hit i Smilets by
Et godt stykke kød kan fås med meget forskelligt tilbehør. Og der kommer mere og mere til. Men klassikeren, som der klart sælges mest af, er steak frites med bearnaisesauce til. Måske med en salat på siden, men ikke altid. Stort set alle bøfrestauranter i Aarhus har steak frites på menukortet.
Flertallet vælger at få sin egen bøf, men hvis du gerne vil dele dit kød med de andre i selskabet, så har flere af restauranterne dele-roast på menukortet. Her bestiller man en steg, som kommer på bordet. Størrelsen afhænger af, hvor mange der skal dele den – nogle få steder har sågar roast ad libitum, hvor man kan spise alt det kød, pommes fritter, saucer og salater, man vil til en fast pris.