Tour de tatar: Her er altid tatar på menukortet

 

Tatar findes på flere af Aarhus’ restauranter, både som forret og hovedret. Den klassiske ret består af råt oksekød, typisk inderlår eller mørbrad. I Danmark serveres tatar nogle steder med hakket oksekød med en æggeblomme på toppen. Pomfritter er populær som tilbehør, især når tataren serveres som hovedret.

 

Steak tatar udgør en essentiel del af det klassiske franske bistrokøkken. Retten består af rå, nyhakket oksekød, der omhyggeligt blandes med kraftfulde elementer: cremet grov dijonsennep, sprøde finthakkede cornichoner, salte kapers, skalotteløg, æggeblommer, friskkværnet peber og hakket estragon. Tilberedningen forfines yderligere med tilsætning af skarp revet peberrod, umami-rige hakkede ansjoser, en smule blid olivenolie samt et strejf af cognac. I Frankrig præsenteres steak tatar traditionelt med sprøde, gyldne pommes frites, en frisk grøn salat samt sprød fransk baguette.

 

Restauranter i Aarhus med tatar på menukortet

Som eksempel kan vi nævne de restauranter i Aarhus, hvor du altid kan finde tatar på menukortet: Tiende, Mefisto, Casablanca, Restaurant ET, Carlton, Den Lille Kro, Restaurant Bavn, Bistro Le Bleu, Skovmøllen Ø, Klassisk Bistro 65, Atelier 33 og Restaurant Bouillon. Udover de nævnte, så er der pænt mange caféer og restauranter i Aarhus, som har tatar på menukortet, men ikke altid. Vi har samlet de spisesteder vi ved har tatar på menukorten nedenunder.

 

Senest opdateret: 01/04/2025 12:04