Billede af wok

Tips til at spise godt inden for dit SU-budget

 

Dette indhold er sponsoreret

 

Ligegyldigt om du er på dit første semester, eller om du er på vej til at aflevere din sidste eksamen, har alle studerende på et tidspunkt været bekymrede for at ende som den fattige studerende, der lever af pasta og ketchup. I en studieby som Aarhus er der ingen grund til at gå sulten i seng, da der er et hav af muligheder for at spise godt, selv efter huslejen er betalt.

 

Spisning i fællesskab

Studietiden er en tid til at være social, hvor du kan møde nye mennesker og bekendtskaber. Under din tid på studiet vil du derfor med stor sandsynlighed rende ind i mange venner for livet. Mange opnår også disse relationer, hvis de f.eks. bor på et kollegie med fællesarealer, hvor der er rig mulighed for at falde i snak med nye ansigter.

 

Har du en fremtidig flytning i vente, kan du på Findkollegie.dk med fordel se, om der er et kollegie, der fungerer for dig. Så kan du måske lande i et fællesskab, hvor der måske er en madklub eller andre former for fællesspisning.

 

Hvis man spiser ude i en større flok, kan man til tider dele udgifterne, og større retter giver ligeledes mere økonomisk mening, hvis man deles om dem. Du sparer også på prisen for levering, hvis maden bestilles hjem, da I også deler fragten. Besparelserne lyder måske ikke som meget, men det er noget, og hver en krone sparet er noget værd, når budgettet skal passe til din SU.

 

Søg efter tilbuddene

Aarhus er en studieby, hvor en stor del af den samlede befolkning i byen er unge studerende. Derfor er der mange måder, hvorpå man kan spise SU-venligt i Aarhus. Det er derfor ikke svært at finde tilbud på god mad til SU-venlige priser. Du kan for eksempel få et stort varmt måltid og en fadøl for kun en halvtredser.

 

Mange restauranter i Aarhus har også tilbud målrettet studerende, hvor de fratrækker en procentdel af prisen, når du viser dit studiekort. Så vær ikke bange for at gå ud op opsøge et godt tilbud. Mens du studerer, kan du nemlig leve godt til billige penge.

 

Få billig restaurant mad i de sene timer

I Aarhus er der mange restauranter. Derfor er der ingen mangel på muligheder for lækker mad. Men det er ikke altid, at budgettet rækker til et helt måltid, men hvis du er villig til at vente, kan du nemt spise lækker mad til langt mindre end den oprindelige pris.

 

Mange af Aarhus’ restauranter har nemlig et voksende fokus på bæredygtighed og at undgå madspild, så hen mod lukketid kan man ofte komme og få maden billigere. Den mest typiske måde at gøre det på er gennem appen Too Good To go, hvor restauranter tilbyder, at du kan komme forbi og hente overskuddet fra dagen i form af en lykkepose med tilfældigt sammensatte madvarer. Både restauranter, dagligvarebutikker og tankstationer gør dette, så der er lidt for en hver smag.

 

Andre muligheder er at gå i butikkerne i de sene timer eller målrettet opsøge steder, hvor de sælger ud af deres overskud. Derudover kan du med fordel besøge de billige dagligvarebutikker som Lidl, Netto og Weefood, hvor der ofte er flere penge at spare, end hvis du for eksempel handler i Menu eller Føtex. Når du handler, er det desuden en god idé altid at vælge det billigste mærke.

 

Er det muligt at spise grønt og bæredygtigt i Aarhus?

Det er nemt at spise vegansk og klimavenligt i Aarhus, da rigtig mange forretninger tilbyder vegansk mad og mad, der er produceret med omtanke for miljøet. Mange unge mennesker er meget klimabevidste, og det ville være et spild ikke at imødekomme dem med retter og spisemuligheder, der dækker de her behov.

 

Faktisk har næsten alle restauranter i Aarhus et par vegetariske eller veganske retter, også selvom deres brand er klart vinklet om deres kødretter. Når det er sagt, er det dog en fordel at opsøge de spisesteder, der tilbyder et bredt udvalg af vegetariske eller veganske retter, så du har noget at vælge imellem.

 

De typiske grønne retter som studerende opsøger er bowls med friske grøntsager eller lækre salater. Derudover er vegansk sushi og vegansk bagværk også et hit. Hvis du gerne vil spise klimavenligt til en god pris, kan du også give dig i kast med selv at tilberede de grønne retter, som du længes efter at sætte tænderne i.

 

Aarhus er en rummelig by, hvor unge kan komme og nyde studielivet. Der er uddannelser, et voksende antal studieboliger, og rigeligt af både byliv og natur at være i. Derfor er det heller ikke helt ved siden af, at byens restauranter passer til byens indbyggere, da der er mange madmuligheder for en hver smag. Aarhus er dermed en stor og rummelig by, hvor man nemt kan blive mæt, selvom man er på SU.

 

LÆS OGSÅ:

Lidt om ål – og en god gammel opskrift på stegte ål