Husker du Hvide Orkide?
Restauranten, Hvide Orkide, var beliggende i Sønder Allé, blot et stenkast fra Strøget. Her kunne man efter shoppeturen eller sammen med familie og venner tage plads i den lille restaurant, hvor de bød på mere eller mindre autentiske thailandske retter. Det var også muligt at få maden leveret til døren eller selv afhente retterne. Hvide Orkide lukkede sidst i 2023, da restauranten gik konkurs.
Maden hos Hvide Orkide
Menukortet hos Den Hvide Orkide var ikke voldsomt stort, men der var fin variation i de thailandske retter. Der var syv forretter og et pænt udvalg af hovedretter. Forretterne bestod af supper som Tom Yum og kokosmælksuppe med kylling, indbagte rejer, indbagt krabbe, hjemmelavede thai forårsruller eller sate kai. Maden var den typiske thaimad, som vi kendte fra lignende restauranter i Aarhus.
Hovedretter var der 19 af. De fleste var velkendte retter med kød, grøntsager, stegte ris eller risnudler samt en sauce som sojasauce, østerssauce eller sur-sød sauce, ligesom der var karry i grøn, rød, Massaman eller Panaeng. De to forretssupper kunne også laves i en større udgave som hovedret.
Drikkevarer
Udvalget af drikkevarer var ikke stort. Der var tre thailandske øl; Chang, Leo og Singha. De passede alle fint til den thailandske mad. Derudover var der sodavand som Fanta, Faxe Kondi og Coca Cola. Vin havde de også, dog kun i et meget begrænset udvalg.
Atmosfæren
Der var plads til 30 spisende gæster. Man sad tæt i restauranten og kom hinanden ved. Hos Den Hvide Orkide havde de gjort noget for hyggen. Der var lyse træpaneler med ophængte billeder samt grønne planter, der prydede rundt i restauranten. Naturligvis fandt man også orkideer i restauranten. Lyset var behageligt, og bordene var uden dug, men med fyrfadslys. Gårdhaven var pænt stor og hyggelig med masser af grønne planter. Betjeningen var nede på jorden, venlig og tog sig tid til gæsterne. Nogle gange lidt for lang tid, og så var der ventetid.
Prisniveau
Hos Den Hvide Orkide var priserne moderate. Man kunne blive mæt for 89 kr., hvilket var prisen for de fleste hovedretter. Et par hovedretter skilte sig prismæssigt ud, fx. Pat Ped, der var stegt and med champignon og grøntsager i sur-sød sauce, der stod til 99 kr. Forretterne lå i prislejet 52 til 55 kr., hvilket var en ret lav pris. En af grundene til, at Den Hvide Orkide gik konkurs var uden tvivl deres prisniveau, kontra hvor ligge en restaurant de drev. Her kunne ikke være særlig mange gæster, og når priserne så var så lave, så var det svært at tjene penge. Maden fejlede ikke noget til prisen.
LÆS OGSÅ:
Husker du Popina i Frederiksgade? (Lukket permanent)
Husker du Soya 2 i Vestergade?