Popina i Frederiksgade set udefra

Husker du Popina i Frederiksgade? (Lukket permanent)

 

Popina var en takeaway på Frederiksgade, der udadtil slog sig op på det græske. Udenfor stod skilte med gyros, og det var da også en del af udvalget. Hos Popina kom der mange forbi, når aftenen faldt på, og øllene gik ind. Her kom alle typer mennesker. Fællesnævneren var mad, som ikke kostede alverden, og som var meget mainstream og på ingen måde hjemmelavet. Nogle ville også kalde maden for junk food. Popina lukkede og slukkede i efteråret 2023 på grund af manglende kunder. Til sidst var der kun meget få kunder i forretningen, hvilket var svært at leve af. Ud over det, var maden ikke noget at skrive hjem om.

 

Aftenstemning hos Popina i Frederiksgade

 

Maden hos Popina

På menuen var pizzaslice, gyros, burger, kebabmix, pita og ruller. Burgerne var her ikke noget kunststykke. Hjemmelavet var de helt sikkert ikke. Både bollerne, oksekødet og den friterede kylling kom færdiglavet fra madindustrien. Indholdet i burgerne var iceberg, tomater, rødløg, færdiglavet dressing plus kødet. Dressingen var den velkendte burgerdressing, som fås i hobetal. Deres pizzaslice var også en simpel affære, ofte liggende klar i disken til at blive taget med eller opvarmet efter kundens ønske. De smagte ikke særlig godt, og man skulle være godt beruset for at købe dem. Men det var en stor del af kunderne nok også hen på aftenen.

 

Gyros, ruller og pizzaslice

De græske gyros var meget klassiske med svinekød, pommes frites, løg, tomat og tzatziki. Der var flere varianter af pizzaslice, og de lå klar i disken lige til at tage med. De kunne også få en opvarmning, hvis det ønskedes. Rullerne og pitaerne var med kylling, kebab og falafel og i hjemmelavet brød. Ellers var de med, hvad man ønskede af grønt samt dressing. Gyros var nok den mest populære ret blandt de natlige besøgende, der ofte havde brug for et hurtigt og fyldigt ligegyldigt måltid efter en aften i byen.

 

En noget sej gyros hos Popina i Frederiksgade

 

Drikkevarer

I kølemontren under disken tog man, hvad man ønskede at drikke. Der var Tuborg Classic og Tuborg i dåser samt Royal classic på flaske. Derudover var der dåsesodavand som Pepsi og Faxe Kondi. Udvalget af drikkevarer var simpelt, men passede godt til den type mad, der blev serveret. Det var ikke stedet, hvor man fandt eksotiske eller avancerede drikkevarer, men det, der var til rådighed, var tilstrækkeligt for de fleste kunder.

 

Atmosfæren

De havde gjort noget for, at man følte sig okay tilpas. Her var grønne planter og i højtalerne blev der spillet græsk musik. Væggene var tapetseret med mursten, og der var 12 siddepladser med sofaer, der ryg mod ryg stødte op mod hinanden. Udenfor de store vinduer var der gang i den. Stemningen var meget nede på jorden, hvilket også gjaldt betjeningen. Personalet var okay venlig og helt ufattelig afslappet, hvilket bidrog til en uformel atmosfære, hvor kunderne kunne slappe af, mens de ventede på deres mad eller nød et hurtigt måltid. Ventetiden var ofte ret lang, da personalet ofte var noget sløve i det. De gad heller ikke snakker med gæsterne, men sådan var det.

 

Menutavlen hos Popina i Frederiksgade

 

Prisniveau

Maden var ikke hjemmelavet og heller ikke særlig god, og dermed blev prisen holdt nede. Pizzaslice kostede 35 kr., pita stod til 49 kr., ruller 50 kr., gyros 59 kr. og burgerne kostede 55 kr. Opgraderede man til en menu, betalte man 20 kr. ekstra for fritter og en drik, hvilket var en god pris. Dette prisniveau gjorde det muligt for mange, især studerende og unge, at få et billigt måltid, hvilket var attraktivt i nattelivet. Trods den lave pris og den praktiske beliggenhed lykkedes det dog ikke Popina at tiltrække tilstrækkeligt mange kunder til at opretholde driften, hvilket førte til dens lukning i 2023. Kvalitet og pris hænger ofte sammen, og det gjorde det også hos Popina.

 

Popina i Frederiksgade set udefra

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Ristorante Bellini i Jægergårdsgade? (Lukket permanent)