Af Jan L. Pedersen,

 

 

Når en af Aarhus’ store restauranter har fuldt hus en onsdag aften, er det aldrig uden grund. Så uanset, hvad anmelderne og veganerne så end måtte mene, så er der noget at komme efter. Især i Aarhus. 

 

Gæsterne hos KöD ved åen var en blandet skare, men man må formode, at størstedelen havde en forkærlighed for kød og god klassisk vin. Stemningen var god, og der var alle typer gæster den aften, vi var forbi. 

 

Restaurant KöD i Aarhus

 

Det er 10 år siden, Restaurant KöD åbnede i Aarhus, og den er stadig en velbesøgt og populær restaurant ved åen. 

 

Fransk midterstykke

Udvalget af udskæringer er stort her. Der er noget i flere prisklasser. Vi gik all in og valgte en Chateaubriand, midterstykket på en oksemørbrad, her fra Hereford kødkvæg og til 2 personer eller mere.

 

 

François-René de Chateaubriand var en berømt fransk forfatter og diplomat, og det menes, at Chateaubriand er opkaldt efter ham. 

 

Vi kunne ikke spise op, og der var nok kød til to personer.

 

Håndpisket bearnaisesauce og steak fries er nærmest obligatorisk til Chateaubriand. Kokkene kan deres franske ABC, og bearnaisen var flot og med god syre i. Det er et must at prøve den, hvis du spørger os.

 

Bearnaisesauce skriger på pomfritter, og her var de både sprøde og bløde indeni. De kommer i små skåle, men man får man flere, hvis man ønsker det. 

 

Lynstegte bønner i smør, japansk miso og hvidløgsolie. De var toppet med revet Vesterhavsost og frisk citronskal. Misoen var svag, men til gengæld smagte smagen fra osten og citronen godt. Grønne bønner er næsten uundgåelig til oksekød. 

 

Friske cherrytomater, gule semi-dried tomater, frisk basilikum og cremet hvid ost. En fin servering, men tomaterne smagte ikke af så meget. Sådan er det med tomater i Danmark på den her årstid. 

 

Smørsauterede marksvampe med syltede perleløg og timian var klart et must til kød og efterår. 

 

Generelt var det måske lige i overkanten med så mange sides til 2 personer, noget vi fandt ud af senere. 

 

Kød skal grilles

Kød skal smage af kød, og det skal grilles. Hvis kvaliteten og udskæringen af kødet er god, er der ingen som helst grund til sous vide eller anden form tilberedning. Kød over en grill er i vores aarhusianske verden nu engang bedst. 

 

 

Minderne gik mod Jacobs barBQ

Den sidste folkelige bøfrestaurant, vi havde i Aarhus, var den hedengangne Jacobs i Vestergade. Her kom alle, høj som lav og der var altid en god og nede på jorden stemning. Her var gæsterne i centrum. Vi snakkede om, at vi savnede Jacobs, men at KöD har noget af det samme, som Jacobs havde. Priserne er gode her. Man får noget for sine penge. Vinene er udvalgte med omhu, og uden man bliver flået. Kødet er godt, mør og flammegrillet, og så er der fuldt hus. 

Brunello di Montalcino fra Caparzo er en sikkert valg til stort set hele menukortet hos Restaurant KöD. Udover det, så tæller det op deres vine ikke er purunge. 

 

Hvordan var stemningen?

Der var fuldt hus og selvfølgelig noget støj. Men ikke voldsomt i forhold til antallet af gæster. Akustikken er relativt god her. Der er langt mellem de fleste borde, hvilket de skal have ros for. Man sidder godt i stolene, og nogle af stederne føles lidt huleagtigt. Selvom det er en stor restaurant, så føles den ikke stor. Der er flere lokaler at vælge i mellem.

 

 

Vores vurdering
  • Kødet smagte suverænt, dyb umami, flot grillet og tilberedt til perfektion. Det handler om kød, og det ved man på forhånd. Befriende ærlig. 
  • Vi ser det som et plus, man selv vælger tilbehør til sin steak. Nogle vil nok mene det modsatte, men valgmuligheder er flere her, og det fungerer bare. Prisen er uden tvivl lidt højere end, hvis man kun fik en salat på siden. Men hellere flere valgmuligheder for sides. 
  • Deres sides er store nok til deling af 2 personer, hvilket sænker prisen pr. person. Det kræver, at man har en at dele med. 
  • Bordene er ikke særlig store, og hvis man giver den gas med sides og vin, er pladsen noget trang. Især ved de små borde. 
  • Gode vine til anstændige priser. Vores Brunello var ganske enkelt et fund til prisen. 675 kr. for en vin, som står til mellem 300 og 400 kr. ved vinhandleren er en god handel. Rigtig god, endda. At vin er dyrt på restaurant i Aarhus, er ikke altid sandt. Ikke hos KöD i Aarhus. 
  • Sød og venlig betjening. Vi blev modtaget og fik et bord med det samme. Vi havde ikke samme tjener, og ventede ikke længe. De er effektive, det skal de have. 
  • Lyset er meget dæmpet. Det er hyggeligt, enig, men nogle steder i lokalerne kunne godt skrue en lille smule op, uden det gjorde noget.
  • Godt oksekød er dyrt, især fra fritgående kødkvæg der har haft et godt liv. Sådan er det, men trods nogle nok vil mene, priserne på kød er høje, så er de det reelt ikke, da kvalitet koster mere. 
  • Den håndpiskede bearnaisesauce var ægte og tog sig godt ud. Den smagte fremragende og havde en flot konsistens. Den var suveræn, intet mindre. 

     

    Alt i alt levede Restaurant KöD op til forventningerne, og mere til. Her er det meste ukompliceret. De laver det, de er gode til, og har styr på. Ikke så meget snak og fine fornemmelser. Restaurant KöD er efter vores vurdering den bedste steak-restaurant til prisen i Aarhus. Længere er den ikke. I en tid hvor steakrestauranter lukker, er der øjensynlig rigtig mange gæster hos KöD, hvilket blot fortæller, de rammer det deres gæster gerne vil have.

     

    KöD har nu altid været et hit hos folk, der går op i kød, og deres kød er blandt det bedste i Aarhus. En stor anbefaling herfra!

     

     

     

     

     


    Köd ved åen

      KöD er navnet på en af de sikre og gode steak-restauranter i Aarhus. KöD ligger ved åen, og gør ikke meget væsen af selv. Den er lidt gemt, men er en utrolig hyggelig oase, som man vender tilbage til igen og igen. Maden er god, og de ved noget om det, de laver.   Kvaliteten af kødet er h…
    Senest opdateret: 16/12/2024 05:12