Af Jan L. Pedersen,

 

Indretningen hos Via Vai i Bruuns Gade

 

Et skilt, hvor der står italiensk pizza, gør, at vi lige kigger en ekstra gang. Ikke fordi italiensk pizza er noget sjældent syn i Aarhus, men fordi man for det meste har lyst til en perfekt pizza. 

 

Via Vai i Bruuns Gade set udefra

På Frederiksbjerg ligger Via Vai. En lille, men utrolig hyggelig pizzarestaurant eller madhule om du vil. Der er “kun” otte indendørs siddepladser og lidt flere udenfor, når vejret er godt. Stedet er et stamsted for mange, og er yderst populært. Det handler om pizza, selvom der også er en Affettati Misti (italiensk tapas). Menukortet er ikke stort. Tak for det!

 

Der er 13 forskellige pizzaer at vælge imellem og stort set alle råvarer kommer fra Italien. 

 

     

    Trøffelpizza hos Via Vai

    Trøffelpizza var med trøffelsauce, mascarpone, svampe, trøffelolie og trøffelsalami. Fin tynd bund. Trøffelsauce med hakkede svampe smagte forrygende godt, og er oplagt som bund på en trøffelpizza. Salamien var moderat i smagen, men smagte af trøffel. Uden tvivl en af de bedre trøffelpizzaer i Aarhus.

     

    En vinderpizza hos Via Vai

    Regina pizza var navnet på den her. Tomatsauce, mozzarella, cherrytomater, pesto, burrata og sort peber. En vinder og næsten en vegetarpizza. Kødfri i hvert fald. Her må vi bare siges; den er vanedannende og klart en topscorer hos Via Vai. Burrata kom på til sidst og var suveræn. Stor, blød og cremet. 

     

    Crudo pizzaen var med tomatsauce, mozzarella, parmaskinke, parmesan og rucola

    Crudo pizzaen var med tomatsauce, mozzarella, parmaskinke, parmesan og rucola. Tynde skiver parmaskinke. Til gengæld en god kvalitet, mør og med meget smag. En flot pizza, som var nem at have med at gøre. Parmesanen løftede det hele. 

     

    Norcina er til dem, som er vilde med en pizza smager af noget mere end blot chili.

    Norcina er til dem, som er vilde med en pizza smager af noget mere end blot chili. Tomatsauce, mozzarella, kogt skinke, salsiccia pølse og guanciale. Her er vi ovre i afdelingen for kødsmag. Skinken var med fedt på, og den var smeltet, hvilket gav smag. Den italienske salsiccia var ikke for spicy og tør. En for tør salsiccia på en pizza er no go.

     

    Fedt med et sted hvor man kan få øl til sin pizza

    Fedt med et sted, hvor man kan få øl til sin pizza – og så italienske.

     

    Vores vurdering
    • De tynde bunde er klart et plus. Vi ved godt, det kan diskuteres, men en pizza, som mætter som et tungt hvidt brød, er vi ikke fan af. 
    • Brandvarme pizzaer, som kom på bordet med det samme.
    • Øl og pizza kan bare noget sammen, og det tæller op, at man kan købe gode italienske øl her og så til fornuftige priser.
    • Hurtig betjening. Det går tjept, selvom der ofte er ret mange gæster eller kunder. Der er klart flest, som henter deres mad med hjem.
    • Fin og afbalanceret dosering af toppings på de fire pizzaer vi fik. Ikke for lidt og ikke for meget.
    • Der er ikke noget så træls som en våd og slatten pizza. Det møder vi heldigvis ikke hos Via Vai. Pizzaerne er sprøde fra inderst til yderst. Straks du sætter tænder i pizzaen, mærkes sprødheden. 
    • Man sidder tæt, og der er ikke meget plads i restauranten, men det er også en del af charmen.
    • At man kan købe italiensk øl og vin til sin pizza, tæller op. Meget op. Øl og pizza kan bare noget sammen, længere er den ikke. 
    • Der er en hyggelig stemning i den lille pizzabar. De har gjort noget for, at man skal føle sig hjemme. Der er kun 10 siddepladser og en bænk til de, der venter på pizza. I køleskabet er der fyldt med italienske skinker, oste og pølser. Ligesom der ned fra loftet hænger skinker.
    • Musikken er afdæmpet og behagelig. 
    • Norcina pizzaen plages lidt af, at fedtet fra kødet gør pizzaen lidt våd i midten. Det kan skille vandene, da det giver mere smag - og den smagte godt.
    • Betjeningen er smilende og fortæller med stolthed om sine pizzaer. Det kan han også sagtens gøre, for gæsterne eller kunderne her er pænt tilfredse. 
    • Der er ofte ret mange mennesker her, og man må regne med ventetid. Et faktum, men man kan bestille til et aftalt tidspunkt. 
    • Priserne er fair, og der er god value for money. Pris og kvalitet hænger fint sammen her. 

     

    Via Vai er en madhule af den slags, man ofte skal lede lidt efter i Rom. Men når du så finder madhulen, så bliver man også let forelsket i den. Tingene hos Via Vai virker befriende ukompliceret. Det er som om, tiden står stille, og man får et lille stykke Italien ind ad døren, selvom man sidder på Frederiksbjerg i Aarhus. Vi vil give Via Vai en af vores bedste anbefalinger, alt andet vil være unfair.

     

    Flotte vægmalerier hos Via Vai

     

    Gang i vores madhule på Frederiksbjerg

     

    Autentisk italiensk stemning hos Via Vai

     

    Her er de tre af vores pizzaer hos Via Vai

     

    Flotte skinker hos Via Vai


    Via Vai

      Er du på jagt efter italienske pizzaer i Aarhus, så bør du tage forbi Via Vai, der ligger på M.P. Bruuns Gade på Frederiksbjerg. Her kan du få italienske fornemmelser, når den italienskfødte kok, Mirco Ceccherelli, bager pizzaer på baggrund af italienske traditioner. Der er dog plads til aarhus…
    Senest opdateret: 30/09/2024 03:09