Af Jan L. Pedersen,

 

Sandwich fra Mundret Sandwich i Jægergårdsgade

 

Mundret Sandwich i Jægergårdsgade har en mission om at lave gode, anderledes sandwich, som smager godt uden at koste en formue. Det gør de også. Mundret driver i dag seks afdelinger, hvor de enten laver takeaway, catering eller sandwich. Det gør de med stor succes! 

 

Mundret Sandwich set udefra

 

Vi valgte at teste Mundrets nye sandwichbar til frokost. Det blev til 4 forskellige sandwich ud af i alt 9 forskellige – og endnu flere, hvis vi regner lille og stor med. 

 

Krebs og æbler

Krebsesalat, hummermayo, syrlige æbler, fennikel og semi-dried tomater. dwichen med krebs smagte godt. Syrlig og frisk med sprøde æbler.

 

Noget af brødet var desværre allerede vådt fra starten, men da fyldet var i den våde ende, så kunne det åbenbart ikke være anderledes. Der skal siges, at der gik godt 30 minutter, fra vi hentede vores sandwich, til vi spiste dem.

 

Men den her sandwich var ikke optimal til transport i ret lang tid. Den bør spises med det samme.

 

Vitello tonnato og rucola

En gennemtænkt sandwich. Stegt kalvekød, en tunsauce med kapers, lidt limeskal og rucolasalat. Enkel i alt sin enkelhed.

 

Mørt kød, og fedt med masser af frisk grønt i. Rødkål, spidskål og gulerod. Alt frisksnittet. En for alvor god sandwich ud over brødet igen var i den våde afdeling, dog ikke så galt som den med krebs. Rigtig synd, da smagen var helt suveræn og kalvekødet flot mørt.

 

Kyllingesalat og bacon

En hjemmelavet kyllingesalat med friske forårsløg, syrlige gulerødder og sprødstegt pancetta-bacon. Der var meget lidt smag af karry, men det var nok meningen.

 

Kyllingen var sart i det, men der var nok af den. Den var ikke for fed, og smagte forrygende godt. Syrligheden gjorde det godt.

 

Brødet var mørkt og tyndt. At bruge bacon af pancetta er high five. Vi havde helt glemt, hvor godt det smagte. 

 

Steak og bearnaise

Et stykke oksekød tilberedt sous vide, syltede rødløg, cherry peber og en bearnaisemayo.

 

Kødet var rødt til rosa, og mørt som smør. Den gode smag af kød var markant. Tak for det! Bearnaisen havde god syre og smag af estragon.

 

Det gode var, at den her sandwich ikke var våd. Det tynde brød gav god mening her. Man kunne i den grad smage fyldet. 

 

Brødet

Den dag vi var forbi, var de lidt for gavmilde med væsken i kyllingesalaten og krebsesalaten. Brødet var tyndt (se bare billederne), og med så tyndt brød til en sandwich, så går det ikke med for meget vand eller væske i sine salater. Måske var personalet lige startet, eller måske har de haft en dårlig start på dagen. 

 

Brødet var sprødt på en af sandwichene, og det smagte godt, dog ikke af særlig meget. Vi har hentet tapas mange gange hos Mundret, og det har altid været godt og snorlige. 

 

Prisniveau

Det er sympatisk, og uden tvivl en afgørende faktor for, at Mundret Sandwich er populært og har et stort potentiale. Deres mad er hjemmelavet og moderne. Hvis de får styr på deres brød, så går de en lys fremtid i møde. 

 

 

Atmosfære

Lokalet er nyrenoveret. Meget indbydende. Det er den store disk,  der er omdrejningspunktet, og der er meget få siddepladser. Et par ved vinduet og indgangen. Det er ikke et sted, man bliver hængende længe, selvom der er en god stemning, og man føler sig godt tilpas. 

 

 

Betjeningen

Denne dag var der to unge piger bag disken. De var imødekommende og tog imod os med et smil. Maden var klar til den bestilte tid og stod på køl. Det var et kort visit og betjeningen sendte os afsted med et “ha´en god dag!”

 

 

Vores vurdering
  • Generelt velsmagende sandwich, hvor fyldet klart var vinderen. Det hele var frisk, og hold op, hvor var vi imponeret over den gode smag. Kvalitet og smag er klar til en plads i sandwichbogens top 5 i Aarhus.
  • Mundret Sandwich er gavmilde med fyldet. Der var ikke sparet på noget, og deres sandwich mætter fint.
  • Brødet var bake off og ikke friskbagt. Hvis man vil lave sandwich i den bedste liga, så skal brødet være friskbagt, hvis du spørger os. Man kunne evt. indgå et samarbejde med en lokal bager. 
  • Oksekødet var pivmørt, tykt skåret og smagte af kød. 
  • God value for money, taget i betragtning af, at det meste er hjemmelavet. 
  • Brødets tykkelse stod ganske enkelt ikke niveau med fyldet i de to sandwiches. Det var alt for tyndt, og når 2 ud af 4 sandwich var våde 30 minutter efter, vi hentede dem, så bliver det et no go herfra.
  • Gode drikkevarer over hele linjen - samt fair priser.

 

Mundret Sandwich har uden tvivl ambitionerne og skiller sig ud fra mængden af sandwich. Det er ærgerligt, de snubler et stykke før målstregen, men har potentiale til mere. Vi var vilde med smagen og kommer helt sikkert igen med håbet om, de har fået mere styr på deres brød.

 

 

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ:

Madanmeldelse: “Klassens nye frække dreng” – mød Lakaj


Mundret i Jægergårdsgade

  Mundret Sandwich i Jægergårdsgade er en af Mundrets seks afdelinger, som leverer takeaway og catering i form af sandwich og mundrette serveringer. De har åbent alle ugens dage fra kl. 11.    Hvad er det her for et sted? Mundret Sandwich er en moderne sandwichbar med en uhøjtidelig og indby…
Senest opdateret: 01/12/2024 02:12