Boligstil i hjemmet

Boligstil i alrummet, der skaber den perfekte balance mellem hygge og funktion

Dette indhold er sponsoreret

 

Alrummet er det rum i boligen, hvor der oftest sker en masse forskellige ting. Det er her familien samles til hyggelige stunder foran fjernsynet, og det er her børnene lægger legetøjet fra sig efter en lang dag i institution. Men alrummet er også et af de rum, hvor man har mulighed for at indrette sig med hyldeplads med både reoler og bogkasser. På denne måde kan man have sine yndlingsbøger og pyntegenstande stående fremme, uden at det ser rodet ud. Samtidig er det vigtigt ikke at overfylde alrummet med for mange ting, da det kan virke rodet og kaotisk. Læs derfor med her og få inspiration til, hvordan du kan indrette dit alrum på den helt rigtige måde.

 

Essentielle møbler til alrummet

Et af de vigtigste møbler i et alrum er nok sofaen. For det første så er sofaen noget af det første, man ser, når man kommer ind i sin egen eller andres alrum. Det er dét møbel, der fylder mest, og typisk også fylder ud i rummet – hvad enten det er en stor eller lille sofa.  Det er også for mange det vigtigste møbel, da det er på sofaen man samles – flere gange om dagen for at hygge, se film med familien og vennerne osv.. Derfor er det også sofaen, som man kan overveje at skifte ud, hvis man gerne vil ændre på udtrykket af sit alrum.

 

Man kan eksempelvis overveje at finde en lille eksklusiv daybed – Eller måske er en helt hvid sofa mere ens stil. Det kan også være du har et lille alrum, så der ikke behøves at være plads til en stor sofa – her kan en mindre 2-personssofa være rigeligt. Lige meget hvad så er sofaen et godt sted at starte, hvis man gerne vil have lavet om i sit alrum.

 

Herudover kan man overveje at skifte farven på væggene ud – fra de traditionelle lyse farver til nogle mere dybe nuancer som grøn eller blå. På denne måde kan man give sit alrum et helt andet look end tidligere.

 

Hvordan gør man et alrum hyggeligt?

Der er mange måder at gøre et alrum hyggeligt på. Det kan eksempelvis være at udskifte sine elpærer med nogle, hvor belysningen kan dæmpes. Dæmpet lys giver en helt særlig og hyggelig stemning. Ligeledes kan man også sørge for at have levende lys i form af stearinlys i lysestager eller fyrfadslys, da dette både er hyggeligt og giver varme til rummet. Der er også mange andre former for bolig-accessories, som man kan tilføje til alrummet for at gøre det mere hyggeligt. Det kunne være pyntepuder i farver og mønstre, som man godt kan lide eller plaider og tæpper. Disse kan gøre sofaen eller daybed’en mere indbydende til at sætte sig ned og slappe af med sin familie, venner eller en god bog.

 

 

Der er også mange, der forbinder bøger med hyggelige stunder, så hvis man har plads til en bog reol i sit alrum, så kan dette også skabe en hyggelig stemning. Fyld reolen med dine yndlingsbøger, så de er let tilgængelige til din næste læsestund.

 

Personlig stil

Det vigtigste, når du indretter rum, er at tilføje din personlige stil, så det føles som et hjem for dig og din familie og ikke en kampagne for et boligmagasin. Tilføj gerne billeder, plakater eller andet kunst, som repræsenterer din personlige stil.

 

Mange mennesker har svært ved at finde ud af, hvordan man indretter et alrum, der er både hyggeligt og funktionelt. Det er forståeligt nok, for det er ikke altid let at finde den perfekte balance. Vi håber, at denne artikel har givet dig noget brugbar inspiration til indretningen af dit eget.

 

LÆS OGSÅ:

Ingen kvaler når du betaler