KP5 på Aarhus Ø-12

Husker du KP5 på den gamle lystbådehavn?

 

På den gamle lystbådehavn lå restauranten, KP5. Umiddelbart et pudsigt navn. Og dog. Navnet KP5 var en forkortelse af Kystpromenaden 5. Brasseriet lå direkte på kajen, og der var en stor terrasse med fantastisk udsigt ud over havnen, vandet og skoven. Stilen var i brasserie-genren, men i den mere jordnære ende, og kærligheden til det franske køkken ses og smages med det samme. Den lukkede sidst i 2021, da ejerne ikke kunne enes. Der skal også siges af kunderne ikke ligefrem stod i kø til KP5. 

 

Maden hos KP5

Maden var fransk og naturligvis inspireret af beliggenheden på havnen. Ambitionerne fejler ikke noget, og maden er sæsonrelateret, hvor respekten for den gode råvare er i fokus. De to medejere kom fra Restaurant ET og retterne var meget lig dem som de lavede på deres tidligere arbejdsplads. 

Komfur i Guldsmedegade:

 

Menukortet omfattede til frokost bl.a. østers, sild, KP5´s stjerneskud og KP5´s hønsesalat. Til aften stod den på ribeye, tatar, foie gras torchon og helleflynder. Det gamle kokkehåndværk kom til sin ret her. Du kunne også vælge den velafstemte to- eller treretters menu med inspiration fra sæson og trend, som køkkenteamet sammensatte efter bedste evne. Råvarer kom ofte fra Frankrig via Peter Paris.

Zenza ved åen:

 

Om søndagen var der åbent til brunch. Tre store serveringer inklusiv ad libitum drikkevarer var hittet dengang. 

 

Prisniveau

Moderat. KP5 sammensatte skiftende menuer i niveauet 278 til 328 kr. En frokost kostede 98-268 kr., mens aftenmenuen lå i prislejet 128 kr. for carpaccio til forret og bevægede sig op i 268 kr. for ribeye med pommes frites med hjemmepisket bearnaise. Søndagsbrunch stod til 218 kr. for tre omfattende serveringer og 348 kr. inklusive drikkevarer ad libitum. 

Her er der inspiration til stegt flæsk i Aarhus:

 

Stemning

Hos KP5 fornemmede man stemningen fra både vand og skov. Du sad i unikke omgivelser med havkig og kunne følge med i livet på lystbådehavnen. Lokalerne fremstod lyse og lette i indretningen, men også med rustik og maritim stemning i et brasserie med plankeborde og lædersofaer. Den store terrasse gav udsigt til Riis Skov og masser af liv på lystbådehavnen. KP5 lå i solsiden, og der var engang i mellem servering helt nede på kajen. Dog yderst sjældent. 

Kender du Stockfleths Østers & Bobblebar i Ebeltoft?

 

Vin/drikke

Vinkortet var pænt stort, og her var klassiske vine med alder. Noget af vinen havde de i kommission fra Miró i Aarhus. Vine med alder ses ikke så ofte i Aarhus. Resten af vinen var af egen import, da to af ejerne også driver VinDanmark.

 

LÆS OGSÅ:

Latinerkvarteret i Aarhus

Husker du, den nu lukkede, Restaurant Reel i Nørre Allé?

Hvordan laver man pulled pork?