Herinde i den meget moderne glasbygning ligger NO16

Husker du dengang NO16 by Happy Event lå overfor Dokk1?

 

Restauranten NO16 by Happy Event lå i sin tid på Europaplads over for Dokk1 og med udsigt ned til den gamle industrihavn. Den lukkede i marts 2021. Her fandt du en lidt industriel indretning og et åbent køkken. Her var en uformel og cool indretning, og der måtte godt snakkes højt hen over bordene. Udsigten til havnen gjorde noget ved oplevelsen. Når vejret var godt, så var der åbent på bygningens rooftop.

 

Maden hos NO16 by Happy Event

Maden var i gourmetgenren, selvom den er svær af definerer i dag. Men dengang var det en gourmetrestaurant i den billige ende af skalaen. Der var fast en 4-retters menu inkl. appetizer. Den blev serveret ved bordene, og det er sæsonens råvarer, som bestemte retterne. Her var ikke a la carte. Det Glade Vanvid laver samme koncept i dag, og har gjort det siden 2006. 

 

Menuen fås i en almindelig udgave og en vegetarudgave. Menuerne skiftede hver 5.-6. uge året rundt. Vegetarmenuen var ret ny, og blev hurtigt populær blandt gæsterne. Det grønne bølge var allerede der godt i gang i Århus.  Det gode var, at den kan vælges individuelt. 

 

Der var to seatings, således at man fra mandag til lørdag selv kunne vælge mellem to mødetidspunkter kl. 18 og kl. 20.00.

 Guide til brunch i Aarhus:

Prisniveau

Mandag til onsdag kunne man få en 4-retters menu inkl. appetizer til 299 kroner. Hvis du vælgte vinbuffet til i 3 timer, koster det 200 kroner. Den pris gjaldt alle ugens dage.

 

Torsdag til lørdag var prisen 349 kroner for den 4-retters menu inkl. appetizer. Det var i 2021 vel at mærke.            

 

Stemning

NO16 holdt i sin tid til i bunden af et højt hus på havnen. Udefra så det ikke ud af meget, men indenfor i restauranten så man dengang en smagfuld indretning. Det var en blanding af noget råt og cool mixet med glødelamper, træ og mørke farver. Betjeningen var venlig, oppe i gear og god til at rådgive i forhold til vinene og de andre drikkevarer, hvis man havde brug for det. Tiden var en anden dengang, og det var let at få personale. Sådan er det ikke mere, desværre må man sige. 

 

Vin og drikkebar

No16 havde sammensat et pænt stort vin- og ølkort til dem, der ikke er til vinbuffet. Derudover var der en lang række andre drikkevarer både med og uden alkohol. Priserne var sympatiske sammenlignet med lignende restauranter i byen.

 

Udvalget var bredt, og der var noget for enhver smag, hvilket også satte krav til betjeningen. De var okay gode til at vejlede, hvilket var nødvendigt, da kun de færreste kendte vinene – som i øvrigt skiftede jævnligt.  

Hvis du søger en af de bedre restauranter på Aarhus Ø, så tjek lige Substans her: