VACA i Vestergade

Husker du VACA – Mexican Finger Food i Vestergade?

 

I Vestergade lå VACA – var en mexicansk takeawayrestaurant. De lukkede afdelingen i Vestergade i 2022. De nytænkte det mexicanske køkken og satter det sammen med danske råvarer. Var man til burrito, nachos eller taco, var VACA stedet. Deres motto i forretningen i Vestergade var, at man godt kan spise takeaway i hverdagen uden at gå på kompromis med kvalitet, og grundstenene var, at maden skal være et samlingspunkt.De pakkede maden i mindre bakker, så det stadig var spændende, når det pakkes ud derhjemme. VACA har stadigvæk en forretning i Mejlgade. 

 

Maden og menukortet

Menuen var på flere måde både kreativ og nytænkende. Det var til at overskue, og maden var frisklavet og indbydende. Smagen kunne diskuteres, men den faldt i de flestes smag. Noget af kritikken var at maden ikke var særlig tro mod den mexicanske køkken.

 

Burrito

Der var seks varianter at vælge mellem. Clasico burrito med mexicansk kødsauce, bønner, ris, tomatsalsa, salat, gouda ost, løg, creme fraiche og koriander. Så var der en med kylling og majssalsa, en anden med langtidsbraiseret gris og sprøde flæskesvær, en med langtidsbraiseret oksekød eller en med falafel. 

 

Byg-selv taco

Dette var et byg-selv kit med salat, koriander, lime, tomatsalsa, tomatillo crunch og fire tacos. Dertil valgte man en gang protein fx crispy kylling, tempura rejer eller braiseret okse samt to gange dip. Der var også grillet quesadilla, ensalada, nachos bowl eller chili con carne, ligesom der var diverse snacks, dips og saucer.

 

Drikkevarer

Tre forskellige læskedrikke som Citrus fresca med citron, lime og sirup eller hjemmelavede sodavand som Cola og Ducha Lemon med citron var valgmulighederne. Der var også Tequila, cocktails eller Corona øl. 

 

Atmosfæren hos VACA i Vestergade

De fleste kom efter takeaway, men kunne tage plads ved et af bordene hos VACA. Der var ikke mange. Den lille takeaway i Vestergade har kun plads til 8 siddende gæster. Stemningen var yderst intim og uformel. Man sad tæt, og nok også lidt for tæt. Men der var plads til alle. Betjeningen var venlig og nede på jorden. Ikke jordens hurtigeste, men det har også sin charme – vil nogen måske mene. Når vejret var godt, kunne man sidde udenfor og spise. 

 

Prisniveau

Man kunne blive mæt af friske råvarer fra 79 kr.. Det var prisen for en burrito med mexicansk kødsauce og også for grillet quesadilla. Byg-selv tacos med fire stk. stod til 89 kr., og chili con carne kostede 85 kr.. Det var ganske fair priser. Det mexicanske køkken har aldrig rigtig slået an i Aarhus, og Vaca var i flere år de eneste som lavede mexicansk mad, så man kunne ikke rigtig sammenligne prisniveauet med andre spisesteder. Men de fleste kunder mente priserne var sympatiske. 

 

Indretningen hos Vaca i Vestergade

Menutavlen hos Vaca i Vestergade

VACA - Mexican Finger Food Vestergade-udefra

Lidt mad fra Vaca

Indbydende takeaway fra Vaca

3 tacos fra Vaca

 

LÆS OGSÅ:

Spisesteder i Guldsmedgade

Husker du Landcafé i Studsgade?