The Open Kitchen

Mindebrogade 5 , 8000 Aarhus C 42 90 99 06

Hos The Open Kitchen på Mindebrogade nær ved åen finder du en seafood- og steakrestaurant med 80 siddepladser indenfor og 25 udenfor. I det åbent køkken kan du følge med i madens tilberedelse, og der er kælet for både maden og indretningen. Kokkene an deres kram og restauranten er blandt de bedste, når vi taler value for money.

 

Maden

Menukortet rummer retter, som spænder fra steaks til friskfanget fisk og skaldyr. Råvarerne kommer fra lokale leverandører. Menuerne skifter jævnligt alt efter sæsonens råvarer.

 

Af forretterne kan der nævnes hummersuppe, moules, carpaccio, tatar, østers eller grillede jomfruhummere med persillesmør og urtesalat. Hovedretterne er delt op i steaks og fisk og skaldyr. Af steaks kan du bl.a. vælge mellem oksemørbrad fra Danmark, striploin fra Uruguay, kyllinger fra Frankrig, Iberico, fra Spanien eller ribeye fra Himmerland. Desserterne er skifter også, og der er os bekendt altid en osteservering. Deres friterede camenbert er høj klasse og et hit. 

 

Fisk og skaldyr

1/2 hummer, citron, dildmayo og sprød toast er ofte at finde på menukortet. Skindstegt kulmule, muslingesauce, syrlig kartoffelkompot og grillet spidskål eller fisk på ben, meunierestegt, ærter francaise og ’’hønseskum’ er nogle af mulighederne. 

 

Du kan supplere med sides og sauces som grove fritter med spicy aioli, en ​​tomatsalat med rødløg og oliven eller ​​grillet padrons med Gammel Knas. 

 

Kokkens anbefaling eller sammensæt selv

Hver dag har kokken sammensat en treretteres menu, så du skal ikke tage stilling til andet end, hvordan din bøf skal steges. De sætter også to glas vin til. Vil du hellere selv sammensætte din to- eller treretters menu ud fra menukortet, så er det også muligt. 

 

Vin/drikke

Vinkortet er overskueligt. Der er to glas af hvid-, rød- og rosévin. Ellers er det hele flasker. Ud for retterne er anbefalet, hvilken vin restauranten anbefaler. På ølsiden er udvalget heller ikke stort, men der er Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg Blanc, Grimbergen Double Ambre og Jacobsen IPA. Der er også diverse sodavand på flaske. 

 

Stemningen

Du træder ind i en flot, lys og rustik restaurant indrettet i et stilrent, nordisk design. Sofaerne er mørkeblå og matcher fliserne i køkkenet. Stolene er behagelige og i cognacfarve. Stemningen er afslappet og nede på jorden. Her er plads til både store og små selskaber. Betjeningen har et smil på læben og er imødekommende.

 

Senest opdateret: 27/01/2023 12:01