
Husker du Pizza Hytten i Frederiks Allé?
I Frederiks Allé lå en af Pizza Hyttens flere filialer i Aarhus. Det var Angelo Zirafi og resten af familien fra Sicilien, der lavede pizzaer efter gamle italienske familieopskrifter med fokus på gode råvarer og langtidshævet dej. Pizza Hytten i Frederiks Allé lavede relativ enkle pizzaer i en kombination af god smag og til fornuftige priser. Pizza Hytten røg i en stime af dårlige smileys, samt de ikke havde styr på, hvor deres råvarer kom fra.
Pizza Hytten lukkede i januar 2022 deres filial i Frederiks Allé. Kunderne blev færre og færre og til sidst var der ingen anden udvej, end at lukke og slukke.
Hvordan var maden?
Opskrifterne blev brugt af den italienske familie gennem 25 år. Det sagde de i hvert fald, men om det passede vides ikke med sikkerhed. Dejen, der havde hævet i op til 72 timer, var en af hemmelighederne bag pizzaerne. Pizzabunden fik både struktur og smagsmæssig slagkraft, som var grundlaget for smagsoplevelsen. Råvarerne kom fra lidt forskellige steder og var ikke primært italienske, selvom nogle af dem kom fra Italien. Stenovnen gav ofte en god smag til pizzaerne. Den var ikke brændefyret, men gasfyret.
Pizza med eller uden kød
Der var 17 faste pizzaer at vælge mellem heriblandt tre vegetar og en vegansk. Derudover en pizza hvor du ud over tomatsauce og mozzarella selv valgte fyldet. Populær var “Slice me nice” med tomatsauce, mozzarella, prosciutto crudo (italiensk lufttørret skinke), rucola, parmesan og pesto. Var du til spicy pizza, kunne valget falde på “Calabria” med tomatsauce, mozzarella, nduja (smørbar italiensk chilipølse), rødløg, oliven, provolone og olio extravergine di oliva. Som snack fandtes Pizza Nutella og Pizza Pane med parmesan.
Italienske drikkevarer
Hos Pizza Hytten fandt du et udvalg af klassiske soft drinks som Pepsi og Faxe Kondi. Skønt, at der også var italienske drikke fra den lille by Crodo beliggende i de italienske alper. Af alkohol fandtes et lille udvalg af italienske øl og Heineken samt et par vine.
Stemningen
Pizza Hytten i Frederiks Allé var et takeawaysted. Der var få siddepladser. Modtagelsen var venlig, men betjeningen var ikke særlig god, og de var meget lidt effektive. Udover det talte flere af dem hverken dansk eller engelsk. Mens du ventede, kunne du høre de italienske gloser flyde i køkkenet.
Prisniveau
Alle pizzaerne kostede 79 kr. stykket. En god pris for pizzaer, der bagtes i stenovn, havde gode råvarer og en velovervejet dej. Sodavand stod til 20 kr., mens prisen på de italienske drikkevarer var 30 kr. Det var ikke dyrt, men da kvaliteten af maden var yderst svingende, så var det til tider også alt for dyrt.