Mørksej opskrift

Spis mere fisk i hverdagen

 

Dette indhold er sponsoreret 

 

Fisk er en sund kilde til proteiner, vitaminer og mineraler, og vigtigst af alt smager fisk fantastisk – især, hvis det er tilberedt helt korrekt. Du kan finde mange fremragende opskrifter på fisk på nettet, blandt andet denne mørksej opskrift. Hvis du vil have mere information om fisk, så kan du i denne artikel læse om, hvorfor man skal spise fisk, hvordan man finder de bedste råvarer, og du kan få 10 lette tips til, hvordan du steger din fisk til perfektion.

 

Hvorfor skal man spise fisk?

Fisk er en sund og nærende mad, som indeholder mange vigtige næringsstoffer. Som nævnt tidligere er fisk blandt andet rig på proteiner, vitaminer og mineraler. Fisk er også særligt kendt for at være rig på omega-3-fedtsyrer, der er gavnlige for hjertet og kredsløbet. Derudover indeholder fisk en række andre stoffer, der kan have en positiv effekt på helbredet. Fisk er dog kendt for den særlige “fiskede” smag, hvilket kan dele vandene. Dog er der med sikkerhed en form for fisk, som alle i dit hjem kan lide, hvad enten det er paneret fiskefilet, fiskefrikadeller, makrel i tomat eller en mørksej opskrift.

 

Sådan finder du de bedste råvarer til fiskeretter

Når du skal finde de bedste råvarer til fiskeretter, så er det vigtigt at vælge fisk med en fast kødstruktur. Dette gælder især for de fleste whitefish, som eksempelvis torsk, mørksej og pollock. Fisk med en fast kødstruktur holder sig bedre sammen, når de steges eller grilles, og dette giver dig mulighed for at lave saftige og velsmagende fiskeretter. Du kan finde fisk med en fast kødstruktur i de fleste supermarkeder og din lokale fiskehandler. Fiskehandleren har ofte også gode råd til tilberedning af de forskellige slags fisk, samt kendskab til, hvad der er i sæson, så du får den bedst mulige råvare.

 

10 tips til hvordan du får din fisk perfekt stegt

1. Vælg den rette fisk
2. Rens fisken ordentligt
3. Gnid fisken med olie
4. Krydr fisken med salt og peber
5. Steg fisken på en varm pande
6. Vend fisken forsigtigt undervejs
7. Tjek, om fisken er stegt ved at stikke en kniv i den – her skal kniven gerne gå let igennem kødet.
8. Server straks, når fisken er klar
9. Spis din perfekte stegte fisk med en god sovs eller salat
10. Nyd din mad!

Fisk er en sund og nærende madvare, der kan spises både som hovedret og tilbehør. Vær opmærksom på tilberedningen af din fisk ved eksempelvis at følge en mørksej opskrift for at få det bedste resultat.